Merkel își va păstra coaliția chiar dacă este în detrimentul său

Merkel, EP
Foto:Angela Merkel se menține pe aceeași poziție PC: hallmarknews.com

Cancelarul Angela Merkel și-a exprimat părerea în favoarea continuării coaliției cu liberalii FDP, chiar dacă aceștia au o majoritate fragilă.

La postul de televiziune ARD, Merkel a declarat: “Majoritățile sunt deseori strâmte în Germania, iar în cazul în care cetățenii ne dau un mandat pentru a ne continua coaliția actuală indiferent de mărimea majorității, vom guverna împreună”.

Sondajele actuale nu acordă majoritate blocului format de conservatorii CDU și liberalii FDP. O “mare coaliție” între conservatori și social-democrați ar beneficia în schimb de o majoritate confortabilă, de asemenea potrivit acestor previziuni.

FDP, care se menține dificil în sondaje la 5%, pragul minimum de trecut pentru a avea aleși, cu siguranță că nu va putea conta pe sprijinul alegătorilor CDU, care să-i acorde “al doilea vot”.

În Germania, la legislative, alegătorii au două voturi, unul pentru un deputat și celălalt pentru un partid, amintește AFP. “Suntem partide diferite și de aceea cer cetățenilor să dea cele două voturi CDU”, a hotărât dna Merkel, relatează Agerpres.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *