14 tineri din Germania, sclavi și testeri de medicamente pe teritoriul Moldovei

fara_titlu_3
Foto:Grupare specializată în trafic de copii, destructurată de poliție PC: igp.gov.md

14 tineri originari din Germania, dintre care 13 minori, cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, au fost supuși sclaviei pe teritoriul Republicii Moldova. Din luna mai 2014, aceștia au fost supuși exploatării prin muncă forțată în sectorul agricol și testării unor medicamente cu efect asupra stării psiho-emoționale.

Activitatea ilegală era condusă de un cetățean al Ucrainei cu vârsta de 32 de ani, cetățeni ai Germaniei și Republicii Moldova, toți suspectați de trafic de copii.

În urma investigațiilor efectuate, a fost stabilit că suspecții, folosindu-se de starea de vulnerabilitate a minorilor, sub pretextul desfășurării unui proiect privind reabilitarea şi reîncadrarea în societate a minorilor, cetăţenii Germaniei au recrutat şi au transportat tineri din Germania pe teritoriul Republicii Moldova, aceștia nefiind înregistraţi în modul stabilit de lege.

Aici, tinerii au fost adăpostiți în apartamente şi case de locuit private din municipiul Chişinău, raioanele Anenii-Noi, Ialoveni şi Criuleni, în condiții antisanitare. Mai mult decît atât, în scopul testării unor medicamente şi a metodelor de tratament, capul grupării le administra copiilor mai multe medicamente cu efect asupra stării psiho-emoţionale, fără priscripţia medicului. Concomitent, suspecții aplicau violenţa fizică, supunând minorii la exploatarea prin muncă forţată în lucrări agricole.

Ca urmare a 17 percheziţii domociliare, forțele de ordine au ridicat medicamente cu denumire „Eridon”, „Sinopax”, „Dipeperon”, care, potrivit Agenţiei medicamentelor, acţionează asupra sistemului nervos central.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 206 al. 3 Cod Penal al RM. Conform legislaței în vigoare, persoanele culpabile de „Traficul de copii” riscă pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine