Usatîi poate fi amendat cu 20.000 de lei și privat de libertate până la 6 ani pentru blocarea bulevardului

12079180_878638212189193_2408210761024608697_n
Foto:Photo Credit: Facebook/Reneto Usatii

Poliția a inițiat mai multe proceduri de documentare a încălcărilor privind blocarea traficului rutier de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, în dimineața zilei de 12 octombrie.

Astfel, în dependență de calificarea faptelor persoanelor implicate în acțiunile de blocare a arterelor de transport, acestea pot fi sancționate fie conform art. 271 (blocarea intenționată a arterelor de transport) și art. 287 (huliganism) din Codul Penal al RM, care prevăd o amendă de până la 20.000 de lei, cu privarea de libertate de până la șase ani, fie conform art. 225 al Codului Contravențional al RM, pentru care riscă o amendă de la 1.000 la 2.000 de lei.

De asemenea, au fost încălcate regulile circulației rutiere și anume: oprirea interzisă și circulația interzisă a autocamioanelor, care, conform art. 240 al Codului Contravențional al RM, prevede o amendă de până la 500 de lei cu aplicarea a trei puncte de penalizare pentru conducătorii auto.

În același timp, pentru organizarea ilegală a manifestațiilor, persoanele implicate riscă o amendă de până la 1.000 de lei, conform art. 67 al Codului Contravențional.

Reamintim că azi dimineață, liderul partidului Nostru, Renato Usatîi, şi susţinătorii săi au blocat în primele ore ale dimineții circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Aceştia au venit cu sute de maşini, pe care le-au parcat pe bulevardul Ştefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Bănulescu Bodoni și Serghei Lazo.

De asemenea, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a calificat acţiunile de blocare a circulaţiei rutiere pe bulevardul Ştefan cel Mare și Sfânt drept „ilegale, de destabilizare şi bătaie de joc faţă de locuitorii din capitalăˮ. Edilul a solicitat Direcţiei asistenţă juridică să întocmească o sesizare pentru a o depune la Procuratură.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine