Moldova a obținut medalia de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică

nthumbs3_14911
Foto:Lotul olimpic al Republicii Moldova la Olimpiada Balcanică de Informatică PC: Ministerul Educației

Un elev din Chișinău a obținut medalia de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică.

Rusu Alexei, elev în clasa a XII-a la Liceul Academiei de Științe din Moldova a obținut o medalie de bronz la Olimpiada Balcanică de informatică, desfășurată în perioada 7-14 septembrie curent, în Sarajevo, Bosnia și Herțegovina.

Lotul olimpic al Republicii Moldova la Olimpiada Balcanică de Informatică a fost constituit din patru elevi:

#1. Rusu Alexei, clasa a XII-a, Liceul Academiei de Științe din Moldova, Chișinău
#2. Ciuntu Victor, clasa a XII-a, Liceul Teoretic “Prometeu-Prim”, Chișinău
#3. Chiciuc Nicușor, clasa a XII-a, Liceul Teoretic “Spiru Haret”, Chișinău
#4. Bezdrighin Marcel, clasa a X-a, Liceul Teoretic “Prometeu-Prim”, Chișinău

La ediție din acest an a concursului de la Sarajevo au participat 53 de concurenți din 12 țări.

Alexei nu este la primul succes în acest domeniu, concursuri la diverse discipline reale sunt pentru el o adevărată provocare: a obținut Locul I la Olimpiada Republicană de Matematică, Locul I la Olimpiada Republicană de Informatică, locul III la Olimpiada Republicană de Fizică și este membrul lotului olimpic la informatică și la fizică, potrivit pentruea.md

Alexei Rusu PC: Facebook
Alexei Rusu PC: Facebook

„Competiția a fost una complicată, ceea ce nu e de mirare pentru un concurs internațional. M-a impresionat, în special, natura pitorească a Bosniei cu peisajele ei muntoase, precum şi atmosfera de liniște balcanică. Mi-a plăcut și buna organizare a evenimentului în sine, deși pe alocuri organizatorii nu erau punctuali în privința respectării programului. În schimb, pentru prima dată în istoria BOI au implementat un sistem online de testare”, a declarat Alexei.

„Viitorilor olimpici din Liceul Academiei de Ştiinţe, dar și din alte instituții le sugerez să aibă încredere în sine şi să-şi urmeze cu insistență scopurile. Eu intenționez să-mi aprofundez cunoștințele în domeniul informaticii și să particip în continuare la concursuri, inclusiv internaționale. Scopul principal este Olimpiada Internațională la Informatică din 2014, care va avea loc în Taiwan. Sperăm că echipa Moldovei nu va rata această ocazie de a demonstra cât de puternică și de pregătită este”, a mai spus medaliatul cu bronz.

Alexei Rusu este elev în clasa a XII-a la Liceul Academiei de Științe a Moldovei, este unul dintre cei mai buni elevi ai liceului, după cum declară și profesorii, fiind membru al lotului olimpic la informatică și la fizică. Alexei este originar din raionul Drochia și din clasa a VII-a este premiant la Olimpiada Republicană de Matematică. Tânărul vrea să-și continue studiile în domeniul informaticii la facultate, iar de acolo speră că va căpăta mai multe drumuri și posibilități.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *