67 % din germani sunt dezamăgiți de campania electorală

Angela Merkel, the German chancellor and Europe’s most powerful politician
Foto:Alegerile federale în Germania vor avea loc în acest week-end. Angela Merkel este favorit în această cursă. PC: theguardian.com

Campania electorală, este în cel mai bun caz, puțin interesantă. Acest fapt rezultă din datele unui sondaj realizat de institutul Forsa.

Potrivit datelor publicate, 67% din alegători spun că sunt dezamăgiți, iar 47% găsesc campania

„puțin interesantă”. Un procent de 20% consideră campania electorală „deloc interesantă”.

Doar 3% din participanți găsesc campania „foarte interesant”’, iar 25%—„interesantă”. Ancheta a fost realizată în perioada 11-12 septembrie pe un eșantion de 1.000 de persoane.

Germanii sunt mai divizați în privința temelor abordate în cadrul campaniei de către diferitele partide: 48% apreciază că formațiunile politice s-au exprimat în legătură cu subiecte bune, în timp de 46% consideră că subiectele abordate nu au corespuns preocupărilor cetățenilor.

Toate sondajele de opinie îi plasează pe primul loc pe conservatori (CDU-CSU), ajutați de popularitatea cancelarului Angela Merkel, urmați mai departe de principalul partid din opoziție, social-democrații (SPD), care au făcut campanie pentru mai multă justiție socială în Germania.

Principalul semn de întrebare al scrutinului este cu cine va guverna Angela Merkel, micul său partener liberal aflându-se în dificultate, conform sondajelor. Merkel ar putea fi constrânsă să formeze o coaliție cu social-democrații.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *