(video) Stăuceni: Un tânăr a fost prins în flagrant delict în timp ce voia să jefuiască o gospodărie

Рисунок12-700×352
Foto:Reţinut de ofiţerul de sector în flagrant delict pentru atac tâlhăresc

Un tânăr în vârstă de 26 ani, consumator de droguri, a pătruns cu cagulă pe cap în ogradă unei femei din localitatea Stăuceni. Acesta și-a propus să sustragă bani şi alte bunuri materiale, dar a fost observat de proprietara casei, care a opus rezistență şi a strigat după ajutor. Un vecin a auzit strigătele femeii și a alertat forțele de ordine.

Incidentul a avut loc azi dimineață în jurul orei 09.00. Ofiţerul de sector din comuna Stăuceni a fost alertat telefonic de către un bărbat, care a comunicat că ar fi auzit strigăte de ajutor în ograda casei vecine. De urgenţă, poliţistul s-a deplasat pe adresa indicată, unde a observat urme de pătrundere în gospodărie, intrând cu maximă prudenţă în casa victimei. Între timp, a apelat şi la ajutor care a intervenit imediat, fiind aplicate mijloacele speciale de imobilizare şi reţinere a persoanei.

În cadrul cercetărilor la faţa locului, ofiţerii de investigaţii au stabilit o persoană în vârstă de 26 ani, consumator de droguri şi domiciliat în Stăuceni. Potrivit audierilor preliminare, individul cu cagulă pe cap a pătruns în ogradă, cu scopul de intra în casă şi de a sustrage bani şi alte bunuri materiale. În momentul pătrunderii el a fost observat de proprietara casei, care a început să opună rezistenţă şi să strige după ajutor, însă a fost bătută cu bestialitate de către agresor şi ameninţată cu un cuţit, fiind târâtă în casă şi legată la mâini.

Datorită faptului că vecinul victimei a telefonat imediat la ofiţerul de sector, agresorul a fost reţinut şi încătuşat la locul crimei.

Ulterior, ofiţerii de investigaţii au stabilit că bănuitul s-ar fi pregătit de atac într-un garaj din apropiere, unde a fost depistată stofa din care şi-ar fi confecţionat cagula. El a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenţie Provizorie al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind cercetat penal pentru atac tâlhăresc. Legea penală în vigoare prevede o pedepasă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 10 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine