(foto) Traseul Chișinău-Iași parcurs cu trenul – Primele poze și impresii

tren7
Foto:Trenul Chișinău-Iași

Începând cu ziua de astăzi, 30 septembrie, poți călători cu noul tren pe cursa feroviară zilnică Chișinău-Iași. Trenul va pleca în fiecare dimineață la ora 6:17.

Prima staționare a fost făcută în gara orașului Călărași, trenul parcurgând distanța din Capitală până în orașul „Divinului” timp de aproximativ 40 de minute, apoi a urmat o călătorie de aproximativ o oră și 15 minute minute până în gara Ungheniului. De la vamă, trenul parcurge circa 19 kilometri pe teritoriul României și nu se va opri în nicio gară, ci doar la Socola – stația terminus.

Trenul are o capacitate de 265 de locuri, iar începând de marți dimineață, 29 septembrie, au fost puse în vânzare biletele, care până pe 30 octombrie vor fi vândute la un preț special:

# Vagon de clasa I – 173 de lei (în loc de 230 de lei)
# Vagon de clasa II – 148 de lei (în loc de 185 de lei)
# Vagon de clasa III – 132 de lei (în loc de 165 de lei)

Copiii până la 12 ani vor achita doar 50% din costul biletului, iar studenții și elevii din învățământul de stat și din învățământul privat acreditat vor beneficia de această reducere permanent.

Echipa #diez s-a avântat să testeze trenul în prima sa călătorie. Trenul a pornit exact la ora 6:22. După cum ai observat mai sus, trenul cu capacitatea de puțin peste 260 de locuri este divizat în trei tipuri de vagoane.

# Vagonul de clasa I

În vagonul de clasa I, unul la număr, încap 32 de persoane. Scaunele sunt comode, de culoare albastru închis, situate în rând două scaune + un scaun. Semnalul Wi-Fi este bun, vagonul având și prize pentru fiecare scaun.

 

tren11 tren12 tren14 tren15 tren16

 

# Vagonul de clasa II

În vagonul de clasa II, unul la număr, încap 83 de persoane. Scaunele sunt comode, de culoare albastru, situate în grupuri câte patru. Semnalul Wi-Fi este acceptabil, vagonul având și câte două prize la fiecare patru locuri.

tren6 tren7 tren8 tren9 tren10 tren13

 

# Vagonul de clasa III

În vagoanele de clasa III, două la număr, încap 100 și, respectiv, 45 de persoane. Scaunele sunt mai puțin comode decât cele de clasa I și II, de culoare galben-bej, situate în rânduri câte trei scaune + două scaune. Semnalul Wi-Fi este acceptabil, vagonul având și patru prize la fiecare rând de scaune.

tren17 tren18 tren19 tren20 tren21 tren22

Fiecare vagon are televizoare. În vagonul de clasa I, pasagerii beneficiază de ceai și dulciuri gratuite, iar din celelalte clase – contra plată. Un ceai costă nouă lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine