Miercuri se lansează cursa Chișinău-Iași. Prețul biletelor a fost redus

_dsc0427
Foto:Cursa feroviară Chișinău-Iași va fi lansată pe 30 septembrie

Mâine, 30 septembrie, Calea Ferată din Moldova (CFM) va lansa cursa feroviară zilnică Chișinău-Iași, Socola. Trenul 821 va pleca de la Gara Feroviară Chișinău la ora 6.17 cu sosire la Gara Feroviară Socola la ora 10.28. Până la ora 21.17 trenul va reveni înapoi la Chișinău. Garnitura este dotată cu internet Wi-Fi și aer condiționat.

Pentru a atrage cât mai mulți tineri și a motiva populația să opteze pentru un mijloc de transport sigur, cei de la CFM au introdus pentru prima perioadă reduceri. Astfel, biletele de călătorie pentru noua cursă feroviară Chișinău- Socola vor fi mai ieftine cu 20 %. Copiii până la șapte ani vor achita doar 50 % din costul biletului. Astfel, prețurile promoționale stabilite pentru noua rută feroviară vor fi următoarele:

Vagon de clasa I – 173 de lei (în loc de 230 de lei)
Vagon de clasa II – 148 de lei (în loc de 185 de lei)
Vagon de clasa III – 132 de lei (în loc de 165 de lei)

Reducerea este valabilă pentru toți călătorii în perioada 30 septembrie-30 octombrie, iar studenții și elevii din învățământul de stat și din învățământul privat acreditat vor beneficia de această reducere permanent.

Potrivit oficialilor de la CFM, garnitura renovată va parcurge până la Ungheni 1,40 ore, de la Ungheni până Iași, plus vama, încă cam atât. În medie 3 ore până la Iași. Până la vamă trenul va staționa la Călărași și la Ungheni. De la vamă trenul are de parcurs 19 km pe teritoriul României, iar în acest timp trenul nu va staționa la nicio stație.

Trenul are o capacitate de 265 de locuri. Abia de marți dimineață a început vânzarea biletelor și la doar câteva ore au fost procurate peste 80 de bilete. Autoritățile speră că până mâine, trenul va fi plin. Biletele pot fi procurate la ghișeul Gării Feroviare Chișinău sau online.

Citește „Un alt fel de Iași: Localuri de alternativă pe care trebuie să le vizitezi”

Directorul general al CFM, Iurii Topala, a declarat că se poartă tratative ca trenul să ajungă până la Gara Principală din Iași, însă pentru aceasta este nevoie să fie construite încă circa șase km de ecartament larg pe teritoriul orașului.

Cursa Chișinău-Iași va circula zilnic de la ora 6.17, iar din Iași (s. Socola) la ora 17.17.

Acest proiect comun moldo-român va contribui la creșterea competitivității, la intensificarea schimburilor comerciale și la dezvoltarea infrastructurii feroviare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine