În Chișinău ar putea fi amenjate încă două sensuri giratorii. Iată la ce intersecții

Strada-Alecu-Russo-Chisinau
Foto:PC: 4-md.info

Primăria Chișinău propune, pentru o testare, amenajarea a două sensuri giratorii la intersecțiile străzii Uzinelor cu strada Lunca Bâcului și străzii Ismail cu strada Ion Inculeț.

Un nou sens giratoriu ar putea fi amenajat la intersecția care duce spre Bubuieci, la intersecția străzii Uzinelor cu strada Lunca Bâcului. „Acolo este o situație complicată de când e și terminalul vamal și toată aglomerația de trafic greu, și acel semafor nu mai face față sub nicio formă, iar intersecția e lăsată de izbeliște, pentru că nu mai poate funcționa după regulile obișnuite”, a declarat astăzi Dorin Chirtoacă în cadrul ședinței operative a Primăriei.

uzinelor1

„Un alt sens giratoriu care ar putea fi amenajat este cel de la instersecția str. Ion Inculeț cu str. Alexandru Bernardazzi, pentru că întotdeauna sunt ambuteiaje pe str. Ismail spre str. București”, a mai adăugat Oleg Poiată, pretor al Preturii sectorului Centru.

inculet1

Reamintim, că la sensurile giratorii de la interesecția străzilor Alecu Russo – Kiev și Alecu Russo – Mihail Sadoveanu s-a lucrat doi ani, iar cel propus pentru intersecția str. Vasile Alecsandri – str. Alexei Mateevici, nici până astăzi nu a fost acceptat.

Veronica Railean

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine