Guvernul ucrainean va interzice survolarea spațiului aerian de către companiile rusești

aeroflot
Foto:PC: tv2.tomsk.ru

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei, în conformitate cu decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, a hotărât să interzică survolarea spațiului aerian ucrainean de către companiile aeriene rusești.

Companiile aeriene rusești, în primul rând „Аэрофлот” și „Трансаэро”, nu vor avea acces către Ucraina, dar nici către spațiul aerian al acesteia, în cazul în care zborurile au destinație de război, destinație dublă sau transportă militari, informează Unian.net.

Premierul a rugat ca acest mesaj să fie transmis și părților ruse: „Avioanele cu tricolorus rusesc nu au ce căuta în aeroporturile ucrainene”.

Această mișcare face parte din decizia Consiliului Național de Securitate din 16 septembrie, care implică câteva sancțiuni, introduse pe o perioadă de un an, împotriva a 400 de persoane fizice și peste 90 de persoane juridice din Federația Rusă, persoane care sunt implicate în procesul de anexare a Crimeei, dar și a situației violente din Donbass.

După aceste întâmplări, compania „Аэрофлот” a comentat pentru Forbes.ru că ea nu a primit deocamdată interdicția oficială, însă așa o decizie, potrivit legii, este luată nu de către Guvern, ci de către „guvernul aerian al țării”. În același timp, portalul The Village a dezvăluit noutatea, precum că compania aeriană rusă a stopat vânzările biletelor de avioane cu destinația Ucraina. Astfel, începând cu 25 octombrie 2015, din momentul în care sancțiunile pentru Rusia vor intra în vigoare, Rusia nu va mai avea în vânzare bilete pentru Ucraina.

Situația dată nu este comentată în niciun fel, deocamdată, de compania aeriană rusă, însă prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev, a menționat că federația va pregăti sancțiuni de răspuns Ucrainei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine