(foto) Psihologia Comunicării – un proiect de dezvoltare pentru elevi creat de Martin Midrigan

10661931_792073214187425_5657117409653549971_o
Foto:PC: Academy of Manliness

În curând, elevii vor avea posibilitatea să participe la un program special și util, numit „Psihologia Comunicării”, inițiat de un tânăr student, Martin Midrigan.

Martin Midrigan este student în anul întâi la ASEM, Facultatea Relații Economice Internațioanle, Specialitatea Economia Mondială și Relații Economice Internaționale în limba engleză. Echipa sa este la fel tânără, membrii având vârsta cuprinsă între 17 și 19 ani. Din ea fac parte Emil Burinschi – resurse umane, Victor Colța – designer logo, Mădălina Țurcanu, Olga Cobuscean și încă o tânăra care a ales să-și păstreze anonimatul.

 

PC: #diez
PC: #diez

Ideea de a crea un asemenea proiect i-a venit circa o jumătate de an în urmă, fiind inspirat din observațiile pe care le-a făcut urmărind diverse conversații. „În societate există o problemă în comunicare, gesturi, crearea unui text, transmiterea corectă a unui mesaj, dar și frica de a ieși în fața unui public”, a afirmat Martin.

Acest lucru l-a motivat să muncească asupra unui program prin intermediul căruia elevii cu vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani și-ar putea îmbunătăți abilitățile în comunicare, participând la trainingurile ce vor fi duse de specialiști în comunicare și psihologi. „Nu vă pot spune încă totul, dar unul dintre trainerii care vor instrui elevii este Ilie Dercaci, cu o vastă experiență în domeniu.”

„Am avut ocazia să învăț, pentru mine, regulile comunicării de-a lungul anilor, participând la diverse proiecte și făcând voluntariat, precum a fost Moldova Are Talent și Chișinău International Marathon”, a relatat Martin despre activitățile care i-au cultivat cunoștințele din această ramură.

 

PC: #diez
PC: #diez

Vor fi patru traininguri, pe parcursul a două săptămâni, atât în incinta Liceului Teoretic „Spiru Haret”, cât și în alte locuri. „Acestea se vor petrece asemeni unui model de training obișnuit, în care elevii vor fi informați despre un anumit subiect, după care se acordă timp pentru întrebări/răspunsuri și, desigur, vor avea loc activități interactive”, a relatat tânărul, menționând, de asemenea, că o surpriză pentru participanți va fi un team building neobișnuit, iar detaliile le ține în secret.

Martin a declarat că proiectul are, de fapt, un obiectiv bine definit. „Avem drept scop ca participanții să-și dezvolte cu succes abilitățile de comunicare, să iasă din zona de confort, să se simtă bine, să aibă ocazia de a afla lucruri și oameni noi, de a beneficia de oportunitatea de a vorbi și de a învăța de la traineri”, a zis dânsul.

 

PC: #diez
PC: #diez

În urma unei selecții din numărul total al aplicărilor, tinerii preconizând că acestea vor fi în jur la 45-55, vor fi selectați circa 24 de tineri, iar cerințele principale, în afară de condiția obligatorie să fie elevi de 16-19 ani, e să fie interesați de acest proiect și să aibă dorință să cunoască ceva nou.

Chiar dacă proiectul este unul non-profit, participanții vor achita o taxă nesemnificativă care va acoperi cheltuielile pentru coffee break.

Organizarea unui asemenea proiect este pentru Martin cea dintâi experiență. „Ne-am întrebat dacă vom continua, dar depinde de prima ediție – dacă totul va fi bine, vom lucra și asupra celei de-a doua. Prima este cea mai dificilă, cu cele mai multe erori”, a zis tânărul. „La cea de-a doua etapă, mi-aș pune ca pune ca scop să creez ceva mai mare, cu mai mulți participanți și alte teme – business, sport, mod sănătos de viață, organizarea și crearea evenimentelor.”

 

PC: #diez
PC: #diez

Martin a relatat că cel mai dificil pentru el a fost să lucreze până la ora două noapte cu documente Excel și Word, „lucru care se vede doar în spatele scenei”, a mărturisit dânsul. La fel, un rol important îl are și lipsa de experiență în organizarea proiectelor. „Cel mai important este să încerci, deoarece cine încearcă obține experiență”, a sugerat într-un final.

Iată un îndemn pentru elevii care își doresc să se alăture programului „Psihologia comunicării”. „Dacă vrei să înveți anumite lucruri noi în domeniul comunicării verbale și non verbale și totodată să-ți faci prieteni noi, aplică la proiectul Psihologia Comunicării”, a conchis Martin.

Urmărește știrile pe #diez pentru a vedea în curând plasarea anunțului despre lansarea aplicărilor la acest proiect. Accesează pagina de Facebook „Psihologia Comunicării”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine