Cursa feroviară Chișinău – Iași va fi lansată pe 30 septembrie. Cât costă biletele

tren-modernizat-240314
Foto:PC: allmoldova.com

Calea Ferată din Moldova (CFM) va lansa în premieră cursa feroviară Chişinău – Iaşi (Staţia Socola). Astfel, lansarea primei rute spre Iași va avea loc miercuri, 30 septembrie, începând cu ora 6:17 (dimineața). Elevii şi studenţii din învăţământul de stat şi din învăţământul privat acreditat vor beneficia de reduceri între 20 şi 25% la preţul de bilet.

Cursa va circula zilnic la ora 6:17, iar prețurile stabilite pentru noua rută feroviară vor fi următoarele:

# Vagon de clasa I – 230 de lei
# Vagon de clasa II – 185 lei
# Vagon de clasa III – 165 de lei

Potrivit CFM, la solicitarea unor deputați din Parlament, cât și a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, pentru elevii și studenții din învățământul de stat și din învățământul privat acreditat vor fi implementate următoarele reduceri:

# Vagon de clasa I – 25%;
# Vagon de clasa II – 20%;
# Vagon de clasa III – 20%.

Administrația CFM urmărește ca, prin intermediul cursei Chișinău-Iași, să răspundă solicitărilor din partea călătorilor, să atragă cât mai mulți tineri și să motiveze populația să opteze pentru un mijloc de transport sigur. Potrivit oficialilor de la Chișinău, durata călătoriei nu va depăși trei ore.

Acest proiect comun moldo-român va contribui la creșterea competitivității, la intensificarea schimburilor comerciale și la dezvoltarea infrastructurii feroviare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine