(foto) Lista celor șase mari branduri de bere care vor putea fi găsite la Oktoberfest 2015

oktoberfest-2013
Foto:PC: oktoberfissa.nl

Ediția festivalului berii Oktoberfest din acest an va începe în această sâmbătă, 19 septembrie, în orașul Munchen. La ediția din 2015 au fost autorizate numai șase mari fabrici de bere, ale căror produse vor fi vândute la acest eveniment.

Primăria orașului a autorizat numai șase fabrici de bere care vor putea să comercializeze produsele lor în cadrul acestui festival. Nici de această dată participanții nu vor avea ocazia să guste beri artizanale, care, potrivit spuselor patronului fabricii de bere bavareze Hofbrau, Michael Moller, sunt „interesant de gustat”, dar totuși se afirma contra lor, întrucât nu sunt produse pentru consum în cantități mari.

Iată care sunt cele șase fabrici de bere care vor putea fi găsite la Oktoberfest 2015:

Augustiner

a_-_RZ_AGG_Fass_Schlegel_21.04

Augustiner a fost fondată în 1328 și este cea mai veche berărie din Munchen. Berea acestei fabrici care va merge la Oktoberfest are 6% alcool și va fi vândută la corturile Augustiner-Festzelt și Fischer Vroni. Fabrica utilizează și până în prezent butoaie de lemn pentru depozitarea berii.

 

Hacker Pschorr

Hacker_Pschorr_Munich_Gold

Fondată în anul 1417, a ajuns să fie cea mai dezvoltată și importantă berărie în secolul al XIX-lea, sub conducerea cuplului Joseph Pschorr și Maria Theresia Hacker. După o pauză de producție, fabrica și-a reînceput activitatea în 2007, vânzând berea în tradiționalele sticle cu capac flip top. La festival, berea cu 5,8% alcool, cu cel mai mic grad de tărie, va putea fi găsită la Hofbräuzelt.

 

Hofbräu

Hofbrau-Oktoberfestbier

Wilhelm V. a fondat berăria în anul 1589. Berea vândută de această fabrică la festival are 6,3% alcool, cea mai puternic alcoolizată și va putea fi cumpărată la Löwenbräu-Zelt și Schützenzelt.

 

Löwenbräu

maxresdefault

Deja în secolul al XV-lea în Löwengrube era o berărie. Condusă de Family Brey, era cea mai mare berărie în secolul al XIX-lea. Logoul acestui brand este un leu. Faimos a devenit și leul de dimensiuni mari, poziționat în vârful cortului acestei companii la festival, care poate scoate sunete și da din coadă. Berea de 6,1% alcool va fi vândută la Löwenbräu-Zelt și Schützenzelt.

 

Paulaner

unsere-biere

Această bere este produsă începând cu anul 1634. Inițial, berea era vândută în public numai de sărbători. Berea, cu 6% alcool, va fi vândută în acest an la corturile Winzerer Fähndl, Armbrustschützen-Zelt, Käferzelt și la corturile Wine.

 

Spaten

file1397811412

Berăria Spaten își are originea încă din anul 1397 și este cârmuită de mai bine de 300 de ani de familia Sedlmayr. Logoul companiei este o sapă cu inițialele lui Gabriel Sedlmayr. În posesia familiei este și berăria Franziskaner. Ambele cu tăria de 5,9%, se vor găsi la Oktoberfest în Schottenhammel, Marstall, Ochsenbraterei și Spaten-Zelt.

* * *

Comparativ cu anul trecut, prețurile la berile vândute la Oktoberfest s-au majorat. Spre exemplu, dacă berea Augustiner-Festhalle în 2014 putea fi cumpărată la un preț de 9,80 euro, în 2015 aceasta va costa 10,10 euro. Astfel, produsele vor fi vândute cu un preț majorat cu circa 20-40 de cenți.

Снимок

Снимок1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine