(video) Reprezentanții Platformei DA s-au întâlnit cu sfetnicii președintelui. Ce au discutat

da
Foto:Întâlnirea reprezentaților Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” cu reprezentanții conducerii țării PC: Captură video

Reprezentanţii Platformei DA s-au întâlnit în această seară în incinta Guvernului cu un grup de consilieri ai preşedintelui Nicolae Timofti, nu şi cu premierul sau preşedintele Parlamentului, aşa cum au cerut. După discuţia care a durat în jur de 45 de minute, preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase, a declarat că această atitudine „este bătaie de joc faţă de oameni”. Pe de altă parte, secretarul Aparatului Preşedinţiei, Ion Păduraru, a spus  că Nicolae Timofti şi-a desemnat consilierii să-l reprezinte la acest dialog, transmite IPN.

Ion Păduraru le-a spus membrilor Consiliului Marii Adunări Naţionale că Nicolae Timofti a anunţat că nu-şi dă demisia, deoarece astfel ţara ar fi aruncată într-o nouă etapă de instabilitate politică (Citește aici textul integral al declarației Președintelui). Secretarul Aparatului Preşedinţiei a adăugat că organizatorii protestelor îşi doresc să obţină alegeri anticipate, dar nu vor reuşi acest lucru cu mâna preşedintelui. Şi şeful statului susţine alegerea preşedintelui prin vot direct, însă modificarea Constituţiei nu intră în atribuţiile sale.

Ion Păduraru a mai remarcat că organizatorii protestelor susţin prezenţa în Piaţa Marii Adunări Naţionale a 100 de mii de persoane care cer organizarea alegerilor anticipate, or la alegeri participă aproape două milioane de oameni, de aceea decizia aceasta ar trebui luată de politicienii mandataţi de alegători.

După întrevedere, preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase, a subliniat că şeful statului nici de această dată nu a înţeles mesajul poporului şi nu a venit în faţa reprezentanţilor protestatarilor. Năstase i-a transmis lui Nicolae Timofti prin consilierii săi solicitarea să-i convoace pe premier şi preşedintele Parlamentului la o discuţie cu membrii Consiliului, subliniind că aşa ar fi corect faţă de oamenii pe care îi reprezintă.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine