(foto) Doi frați, de 23 și 28 de ani, au tamponat un biciclist, iar apoi l-au incendiat în portbagajul mașinii

11984505_1648462245413148_227745801_o
Foto:Doi frați reținuți de poliție pentru tamponarea unui biciclist și incendierea acestuia

Doi tineri care sunt și frați de 23 și, respectiv, 28 de ani au tamponat un biciclist pe traseul M2 „Chișinău-Soroca”. Ulterior, aceștia au urcat victima, un bărbat de 53 de ani, în portbagajul mașinii și au incendiat-o pe un câmp. Acum tinerii riscă de la 12 la 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață.

Incidentul a fost constatat la 7 septembrie curent, ora 17.10, când la Unitatea de Gardă a Inspectoratului de poliție Orhei a parvenit un apel telefonic de la un bărbat care a informat poliția că pe o stradă din satul Ciocîlteni, s-a produs un accident de circulație, fiind tamponat un ciclist, iar șoferul automobilului a părăsit locul accidentului. Forțele de ordine ajunse la fața locului au stabilit circumstanțele accidentului, reușind în scurt timp să identifice suspecții.

Astfel, polițiștii au stabilit că, pe traseul M2 „Chișinău-Soroca”, suspecții, conducând automobilul de model „BMW”, au tamponat un biciclist. Apoi au urcat victima în portbagajul automobilului și, ajungând în câmpul dintre satele Morozeni și Breanova, au incendiat automobilul cu tot cu victimă după care au părăsit locul faptei. Victima s-a dovedit a fi un bărbat de 53 de ani.

În mai puțin de două ore, suspecții au fost reținuți. Aceștia s-au dovedit a fi doi frați, de 23 și, respectiv, 28 de ani, locuitori ai satului Ciocîlteni, consăteni de-ai victimei. Audiați de oamenii legii, aceștia şi-au recunoscut vina.

Menționăm, pe parcursul ultimilor ani, suspecții erau în relații de conflict cu victima. Polițiștii au documentat mai multe plângeri depuse reciproc, ambilor fiindu-le întocmite mai multe procese contravenționale.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145 alin. (2) lit. i) şi j) Cod Penal al RM. Actualmente, bănuiţii sunt reținuti pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 12 la 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață.

În continuare se întreprind şi alte măsuri speciale de investigații şi acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. La fel, medicii legiști urmează să stabilească dacă decesul victimei a survenit în urma accidentului rutier sau a incendierii acesteia.

 

Bicicleta victimei incendiate PC: IGP
Bicicleta victimei incendiate PC: IGP
Bicicleta victimei incendiate PC: IGP
Bicicleta victimei incendiate PC: IGP
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine