Natalia Gordienko: „Eu cânt pentru oameni, indiferent de convingerile lor și nu mă interesează politica voastră murdară”

11836741_842845485770743_7738068278421604181_n
Foto:PC: Facebook/Natalia Gordieko

„Eu cânt pentru oameni, indiferent de convingerile lor, eu cred în muzică și în stările pozitive pe care ea le creează, nu mă interesează politica voastră murdară și războaiele voastre.” Astfel a comentat unica interpretă din Moldova care a cântat ieri la concertul Unite de la Moldexpo prin intermediul paginii sale de Facebook.

Declarația a fost făcută după ce, pe platforma Twitter, a fost plasat un comentariu care i-a fost atribut. Gordienko a mărturisit că a fost șantajată și amenințată în ultimele zile în diferite forme ca să renunțe să presteze duminică, 6 septembrie, la Moldexpo, în timp ce alte câteva mii de cetățeni participau la un miting pașnic în Piața Marii Adunări Naționale. Iată mesajul artistei:

„Dragii mei,

Intenționam azi să scriu câteva cuvinte despre concertul de aseară, însă până să scriu a apărut o postare falsă pe Twitter, probabil din partea celor care m-au șantajat și amenințat ieri în diferite forme. Din păcate unii jurnaliști au preluat informația falsă fără să o verifice cu mine.

Am acceptat să cânt aseară și voi accepta de câte ori voi fi invitată și nu vor exista motive serioase să refuz. Cei care m-au presat și șantajat ieri să renunț nu au făcut decât să-mi arate ce intenții reale au. Nu am vrut să fac jocul nimănui, al celor care mă sunau să-mi spună să nu cânt pentru că vor fi bombe sub scenă sau al celor care îmi spuneau că voi fi huiduită și murdărită în presă, așa cum le-au spus și colegilor mei artiști din România. Eu cânt pentru oameni, indiferent de convingerile lor, eu cred în muzică și în stările pozitive pe care ea le creează, nu mă interesează politica voastră murdară și războaiele voastre. Eu CÂNT și punct!

 

11953061_10153132564432205_2183510850296255094_n

În același timp, respect dreptul oamenilor să protesteze liber, dacă sunt nemulțumiți. Sunt multe lucruri care nu-mi plac nici mie în țară, dar o iubesc. Trebuie să ne exprimăm pașnic nemulțumirile când le avem, dar fără a obliga pe alții să facă ce vrem noi. Asta înseamnă libertate. Urăsc să fiu șantajată așa cum au făcut unii ieri, urăsc să mi se impună decizii, de aceea am ales să fac ce știu eu mai bine, să cânt și să bucur oamenii.

Încetați să mai învrăjbiți oamenii, încetați să-i mai manipulați, voi, cei din toate taberele politice sau de altfel, nu mai amestecați artiștii și oamenii în războaiele voastre. Sunt ale voastre, nu ale noastre.

Mai mult, ca să fie și mai clară decizia mea, banii încasați pentru acest concert îi voi dona unor oameni copii nevoiași și voi face public acest moment. Este răspunsul meu la mitocănia celor care m-au șantajat și presat zilele acestea.

Poate am fost cam emoțională în mesajul meu, dar mi se pare inadmisibil să fiu amenințată și șantajată așa cum am fost ieri, murdărită de un post de televiziune cu care am avut o relație bună, doar pentru că nu am acceptat șantajul unora.

Vă mulțumesc pentru înțelegere și vă iubesc și vă admir pe toți, fanii mei!
Restul, e politică și mizerie, e lumea lor, nu lumea noastră.”

Reamintim că concertul desfășurat la Moldexpo a fost boicotat de majoritatea artiștilor care au fost inițial invitați să cânte. Printre cei care au refuzat s-au numărat Ștefan Bănică Jr. Pasha Parfeni, Dima Bilan, Vera Brejneva, Sun Stroke Project, Ionel Istrati, Adrian Ursu, Tanea Cerga. Organizatorii evenimentului au găsit însă rapid ieșire din situație și au stabilit o listă nouă a interpreților care să evolueze pe scenă – printre cei care au urcat aseară pe scenă s-au numărat: Natalia Gordienko, Naguale, Alex Velea, Antonia, Narcotic Sound, Marcel Pavel, Kaira, Delia, Nicolai Baskov, Morandi, Alexandra Stan și Filip Kirkorov.

Valul de nemulțumire stârnit de fanii interpreților se datorează faptului că evenimentul de la Moldexpo a fost organizat în aceeași zi cu mitingul Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” din Piața Marii Adunări Naționale fața de „ilegalitățile comise de guvernarea coruptă, îndeosebi în sistemul bancar” și la care erau aștepți zeci de mii de persoane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine