Ion Sturza despre mitingul din 6 septembrie: „Ne luam țara înapoi, solidari, pașnic și cu demnitate”

1002694_695543010518293_8271075669089070231_n
Foto:PC: Facebook/Ion Sturza

„Mesajul meu este simplu: toți oamenii de bună credință să iasă solidar la mitingul de protest din PMAN! De ce? Ca să nu lăsăm să fim luați de proști, noi, milioane de concetățeni din țară și de peste hotare”, este mesajul fostului premier, Ion Sturza, care îndeamnă cetățenii să iasă astăzi la mitingul Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” din PMAN față de „ilegalitățile comise de guvernarea coruptă, îndeosebi în sistemul bancar”.

„S-au panicat „cârmacii”? S-au speriat? De ce acum, de ce nu și înainte, când au furat miliardul, când au devalizat economia și bugetul, când au crescut prețurile și tarifele, sărăcind și mai mult populația țării?! De ce nu și atunci când ne-au băgat în datorii pe noi, dar și câteva generații viitoare?! De ce nu și atunci când au privatizat BEM și le-au concesionat dușmanilor țării Aeroportul Chișinău?! De ce nu și atunci când ne-au spulberat speranța europeană?! De ce nu și înainte de a începe să râvnească, nesătui, Poșta Moldovei, Calea Ferată, Moldtelecomul, Red-urile, centralele electrice, stadionul?!”, a declarat fostul premier.

Sturza mai subliniază cu ironie faptul că liderul naţiunii trebuie ales de întreg poporul, dar nu în cluburile de noapte. „Să-și pună pofta în cui! De-ajuns cât au luat, fiindu-le asigurat și drapelul si stema țării de „garantul” Constituției. Nouă nu ne trebuie un asemenea „garant”! Liderul națiunii trebuie ales de întreg poporul, nu în cluburile de noapte. Ne luam țara înapoi, solidari, pașnic, și cu demnitate!”, se mai arată în mesajul acestuia.

Chiar dacă fizic acesta nu va ajunge în PMAN pentru că locuiește în afara țării, Sturza scrie că își asumă consecințele morale ale acestui apel. „Să nu dea Domnul să fie planificată vreo provocare de mintea paranoică a impresarilor „interpreților autohtoni”. Asemenea lucruri nu au termen de prescripție. Sunt convins: colaboratorii și conducerea organelor de forță își vor îndeplini cu cinste datoria față de popor, asigurând buna desfășurare a manifestației pașnice de protest”, a conchis Sturza.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine