Proteste cu sânge la Kiev: O persoană a murit și mai multe sunt rănite

ucraina
Foto:Proteste cu sânge la Kiev PC: BBC

Un membru din garda națională a fost ucisă și mai mult de 100 de persoane sunt rănite într-o ciocnire în fața Parlamentului Ucrainei.

Ciocniri între naționaliști și polițiști au izbucnit după ce parlamentarii au sprijinit inițial reforme pentru o mai mare autonomie în regiunile rebele din est, informează BBC.

Garda națională a fost atacată cu petarde și bombe cu benzină.

Reformele sunt parte a unui plan de pace pentru a pune capăt luptelor din estul Ucrainei . Protestatarii sunt conduși de Partidul Radical și Partidul Ultra-Naționalist Svoboda – care se tem de pierderea Estului în fața separatiștilor ruși.

După o dezbatere acerbă, 265 parlamentari din 450 susținut în primă lectură proiectului de lege de descentralizare, care acordă de mai multă putere în zonele Donețk și Luhansk.

Inițial, au existat doar ciocniri minore, apoi s-au auzit explozii mici, urmate de una mult mai mare – aparent de o grenadă. Piciorul unui polițist a fost rupt mai jos de genunchi în explozie.

Ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, a declarat ca 30 de persoane au fost reținute, inclusiv un membru al partidului Svoboda care a mărturisit că a aruncat o grenadă .

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine