(vox) Ce înseamnă independență pentru tinerii din Moldova?

collage
Foto:Ce cred tinerii despre independență PC: colaj #diez

În prezent, tinerii consideră că autonomia financiară, luarea deciziilor și rezolvarea problemelor reprezintă repere ale independenței. Generația actuală abordează un mod total diferit de gândire pe acest subiect, în comparație cu celelalte generații. Iată unele opinii ale tinerilor din capitală.

 

 

Elena, 20 ani, studentă la Colegiu

Da, eu mă consider persoană independentă, însă financiar depind de părinți. Din alt punct de vedere, consider că oamenii din Republica Moldova nu își pot exprima liber opinia la noi în țară.

 



Ion, 17 ani

Pentru mine, a fi independent înseamnă libertate. Nu mă consider în totalitate independent, deoarece financiar încă depind de alții. În legătură cu Republica Moldova, consider că independența o capeți fiind financiar autonom.

 

 

Veronica, 23 ani, studentă

A fi independent înseamna a avea grijă de tine, a avea un serviciu, a-ți putea permite multe lucruri, a locui singur. Mă consider în mare parte independentă, pentru că învăț în altă țară și am mai multe responsabilități. Nu cred că o persoană în Republica Moldova poate fi considerată independentă, deoarece opinia societății nu este niciodată auzită.

 


Natalia, 28 ani, profesoară

A fi independent înseamnă a nu depinde de altcineva, atunci când nu ești influențat de nimeni, atunci când îți asumi responsabilitatea pentru acțiuni, când te simți în largul tău. Mă simt doar parțial independentă la noi în țară, numai pentru faptul că societatea mereu va tinde să te judece și acest fenomen te demotivează.

 


Igor, 19 ani

A fi independent înseamnă a acționa fără ca nimeni să-ți spună ce să faci. Chiar și în Republica Moldova eu mă simt foarte independent. Dar, în același timp, sunt de acord că opinia tinerilor niciodată nu este auzită și nu este luată în serios, iar asta este o problemă.

 


Ion, 21 ani, student

A fi independent înseamnă să nu depinzi de nimeni din punct de vedere financiar. Eu mă consider 90 % independent. Ce ține de țara în care trăiesc, consider că toți facem parte dintr-un sistem și nu consider oamenii din Republica Moldova independenți.

 


Alexandra Sedletchi, 22 ani

A fi independent înseamnă, în primul rând, a nu depinde financiar de nimeni, ceea ce înseamnă un job bine stabilit, un loc de trai doar al tău, înseamnă asumarea tuturor cheltuielilor personale și responsabilitatea pentru acțiunile tale.

 

 

Badiuc Valeria

Taguri: #vox
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine