(foto) O bătălie cu 150 de tone de roșii a avut loc la Festivalul Tomatina din Spania

Tomatina-festival-2015 (5)
Foto:PC: Getty Images

Bătălia tradițională cu roșii, Festivalul La Tomatina, organizat anual în Spania, a ajuns în 2015 la cea de-a 70-a ediție.

Bătălia a avut loc ieri, în cea ultimă miercuri a lunii august, în localitatea Buńol din estul Spaniei. Aniversarea a fost marcată cu un număr record de tomate – 150.000 de kilograme, ceea ce este cu cinci tone mai mult decât se obișnuia în edițiile precedente.

Lupta propriu-zisă durează doar o oră, cu începere de la 11:00. Ediția din acest an a fost a treia cu plată de când municipalitatea a decis să impună un preț de participare și a doua de când autoritățile au decis să limiteze participarea la 22.000 de persoane, întrucât la precedentele au participat până la 45.000 de oameni. Roșiile utilizate sunt cumpătate din Extremadura, unde au un preț mai mic și sunt mai puțin gustoase.

Se spune că tradiția a început încă în anul 1045, când câțiva tineri au început un protest pe piața din centrul localității, utilizând legumele de pe rafturile din apropiere.

Vezi jos un video pentru a te copleși de avalanșa roșiilor zburătoare care au străbătut orășelul spaniol Buńol și câteva poze captate în cele mai interesante momente:

 

PC: Getty Images
PC: Getty Images
PC: Getty Images
PC: Getty Images
PC: Getty Images
PC: Getty Images
PC: Getty Images
PC: Getty Images
PC: Getty Images
PC: Getty Images
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine