(foto) Iubitorilor de călătorii! 15 destinații europene pe care trebuie sa le vizitezi

bled_3414595k
Foto:Destinații europene pentru iubitorii de călătorii

Europa este una dintre destinațiile turismului mondial.Cu o istorie fantastică și peisaje de vis cu siguranță fiecare dintre noi ar fi încîntat de o astfel de vacanță. Iată o lista de cele mai frumoase locuri din Europa care pot fi vizitate.

1. Acropola din Atena

acropolis

Există un bun motiv pentru care aproximativ trei milioane de oameni vizitează Acropola din Atena în fiecare an. ‘’Piatra Sacra’’ datează din secolul 5 î.H, și templul său faimos Parthenon susținut de 46 de coloane este considerată una dintre cele mai frumoase locuri din arhitectura clasică.

 

2. Piața Roșie din Moscova

red-square_3414575k 

Piața Roșie este cea mai cunoscută piață din Moscova. Piața separă Kremlinul, fosta reședință imperială, în prezent sediul președinției ruse, de zona comercială Kitay-gorod.

 

3. Terasele Pamukkale din Turcia

pamukkale 

Terasele Pamukkale (în traducere Castelul de bumbac) se află în provincia Denizli din sud-vestul Turciei. Pe marginile teraselor de calcar curge un pârâiaș cu apă caldă, iar pe terase sunt mari acumulări de apă, formate din scurgerea pârâiașului pe ele.

 

4. Aya Sofya, Istambul

aya-sofya

Această clădire a fost mai întâi o biserică,apoi o moschee în timpul erei otomane și acum un muzeu cu adevărat superb.

 

5. Matterhorn, Switzerland

matterhorn_3414581k

Matterhorn situat lângă Zermatt, la granița dintre Italia și Elveția în Alpii Pennini, este unul dintre cei mai vestiți și mai deosebiți munți din lume. Are forma unei piramide abrupte și înclinate, al cărui perete estic este aproape vertical și care se ridică la o altitudine de aproape 1000 de metri deasupra ghețarilor.

 

6. Castelul Chenonceau

chenonceau_3414589k

Castelul Chenonceau este un castel situat în Franța, în apropierea satului Chenonceaux din departamentul Indre-et-Loire. Chenonceau este unul dintre cele mai celebre și admirate castele de pe Valea Loarei.

 

7. Drumul Atlanticului

norway-road_3414630k

Drumul Atlanticului este una din cele mai bune modalități de a trăi din mașină acest miracol al geografiei. Acestui traseu relativ scurt nu-i lipsește nimic din ceea ce este uluitor întrucât comprimă într-o călătorie de numai 8 km poți vedea unele dintre cele mai extraordinare priveliști ale țării.

 

8. Turnul înclinat din Pisa

leaning-pisa_3414584k

Turnul înclinat din Pisa este cea mai faimoasă clădire înclinată din lume și punctul de reper al orașului Pisa din Italia.

 9. Podul Carol din Praga

charles-bridge-pra_3414591k

Podul Carol din Praga este un exemplu al tehnicii din epoca gotică, El şi-a păstrat forma originală timp de peste şase secole, fiind unul dintre puţinele din lume care au propriul muzeu.

 

10. Toscana, Italia

tuscany_3414572k

Toscana este o regiune în centrul Italiei. De multe ori a fost privită ca una dintre cele mai frumoase părți ale Italiei.

 

11. Lacul Bled din Slovenia

bled_3414595kUna dintre cele mai atractive locaţii din Slovenia este lacul Bled, situat la mică distanţă de capitala Ljubljana. Staţiunea, faimoasă încă de acum 200 de ani, este destul de accesibilă turiştilor români.

 

12. Herculaneum din Italia

pompeii_3414579k

Herculaneum sau Herculanum a fost un oraș antic în Campania care a fost distrus în anul 79 d.Hr., la fel ca și localitățile învecinate Pompeii și Stabiae, din cauza erupției vulcanului Vezuviu, fiind acoperit cu cenușă.

 

13. Aurora boreală

Northern-lights-ov_3414447k

Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitateazonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru.

 

14. Alhambra din Granada

alhambraUSE_3412868k (1)

Alhambra din Granada este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură islamică. Acesta, împreună cu Marea Moschee din Cordoba sunt cele mai prestigioase dovezi ale prezenței musulmane în Spania din secolul VIII până în secolul XV.

 

15. Efes din Turcia

ephesus_3414585k

Efes este un oraș antic (azi în ruină) pe coasta de vest a Asiei Mici, la sud de Izmir. A fost întemeiat în secolul XI î.C. de coloniști ionieni (greci), devenind în cursul timpului unul din cele mai dezvoltate centre religioase și comerciale.

 

Badiuc Valeria

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine