Toate persoanele care au avut de suferit în accidentul din Brăila au fost aduse acasă

11899743_1107045459324243_297031603940760727_n
Foto:PC: Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI

13 persoane, dintre care doi minori, rămase în spitalul din Brăila în urma accidentului din 19 august, au fost aduse în seara zilei de 21 august curent la Chișinău.

Șase persoane aflate în stare mai gravă au fost transportate cu trei ambulanțe SMURD, însoțiți de paramedici SMURD ai Serviciului Situații Excepționale și medici din cadrul Institutului de medicină urgentă.

Odată preluați din spitalul județean Brăila, având indicațiile de rigoare ale medicilor, pe parcursul drumului, pacienților le-a fost acordat ajutorul medical calificat. În capitală vor fi internați la Institutul medical de urgență pentru îngrijiri ulterioare. Până la întoarcerea în țară, pacienții au fost asistați psihologic de către psihologii Serviciului Situații Excepționale.

O singură persoană a rămas în spitalul din Brăila, până la stabilizarea stării de sănătate, urmând să fie adusă acasă mai târziu. Alte șapte persoane, care au fost externate în România, s-au întors tot astăzi în țară cu un microbuz, fiind aduși la același Institut de urgență pentru investigații suplimentare.

Operațiunea a fost posibilă datorită unei bune colaborări dintre medicii români, angajații Serviciului Situații Excepționale, care pe parcursul acestor zile au monitorizat toată situația în teren și medicii Institutului de medicină urgentă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine