Un grup de arhitecți doresc să creeze o copie funcțională a Minas Tirithului, orașul din „Stăpânul Inelelor”

independent
Foto:Secvență din „Stăpânul Inelelor”, PC: independent.co.uk

Spre marea dezamăgire a fanilor de literatură și cinema fantasy, unele spații de poveste nu sunt reale. Iată de ce, un grup de fani ai „Stăpânului Inelelor” de Tolkien au clasificat Minas Tirith ca fiind cel mai frumos loc descris în carte și astfel își doresc să-l „aducă la viață”.

Minas Tirith este unul dintre cele mai magice locuri din epopeea lui Tolkien. Localizat în Middle Earth, orașul și fortăreața Minas Tirith a devenit capitala Gondorului în a doua jumătate a celui de-al treilea ev. Din limba elfilor, Minas Tirith se traduce drept Turnul Gărzii, iar în cărți și în film acesta mai e numit și Orașul Alb sau Orașul Regilor.

Un grup de arhitecți și fani ai operei lui Tolkien au o idee excelentă care poate fi realizată doar cu ajutorul altor fani ai lumii Fantasy – crearea unei replici a Minas Tirithului, exact cum e văzut acesta în „Stăpânul Inelelor”.

Grupul de inițiativă își dorește ca această provocare artistică să poată să întreacă așteptările fanilor, făcând această replică funcțională. Minas Tirith ar putea deveni cea mai remarcabilă atracție turistică de pe planetă, dar și un loc minunat pentru a trăi și pentru a lucra.

Prin urmare, replica Minas Tirithului va deveni o proprietate rezidențială și comercială, permițând o creștere durabilă și o calitate înaltă a vieții. Proprietățile rezidențiale ar fi categorisite după nivel, calitate și dimensiuni. Astfel, blocurile vor avea până la cinci etaje, având între două și cinci stele.

Scopul grupului este de a aduna 1,85 de miliarde de lire sterline timp de 60 de zile. Bugetul estimat va fi cheltuit precum urmează:
# 15 milioane de lire sterline vor fi destinate pentru cheltuieli funciare;
# 188 de milioane de lire sterline – lucrătorilor;
# 1,4 miliarde pentru materiale de construcție. Banii rămași vor fi investiți în menținerea noului complex artistico-locativ, dar și a serviciilor până în anul 2053.

Se presupune că, după obținerea fondurilor, Minas Tirith va fi construit în sudul Angliei. Deocamdată, proiectul a adunat 82 de mii de lire sterline. Susține și tu proiectul pe indiegogo, donând cât te lasă sufletul pentru ca un loc magic al uneia dintre cele mai iubite epopei să devină realitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine