Corina Fusu: Îmi asum responsabilitatea deplină pentru calitatea modificărilor noi care vor fi efectuate

corinafusu
Foto:IPN/Evgheni Lachi

Corina Fusu, ministerul Educației din partea partidului Liberal, a declarat că o bucură faptul că operarea unor modificări în Noul regulament cu privire la organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în instituțiile de învățământ general au trezit un interes major din partea societății.

În mesajul său, ministrul Educației, menționează că își asumă responsabilitatea pentru operarea acestor modificări. „Îmi asum responsabilitatea deplină pentru calitatea modificărilor noi care vor fi efectuate. La moment, un grup de lucru reprezentativ, care are în componența sa inclusiv specialiști din cadrul Ministerului, și-a început activitatea”, a menționat aceasta. Lista numelor membrilor grupului de lucru însă nu a fost făcută public.

Totodată, Fusu scrie că vor avea loc și dezbateri publice pe marginea acestui subiect. „Vom avea și dezbateri publice și o conferință de presă săptămâna viitoare pentru a spulbera toate temerile legate de faptul că noul Ministru Corina Fusu dorește să stopeze reformele. Dimpotrivă, îmi propun sa fac reforme calitative, consultându-mă în primul rând cu oamenii cărora Reforma li se adresează”, se arată într-un mesaj postat de ministrul liberal Corina Fusu.

Citește și „Ghidul cum să acționezi dacă nu vrei să fie modificat „Regulamentul privind ocuparea funcției de director”

Reamintim că, dacă proiectul de modificare propus pentru dezbateri publice va fi aprobat, candidații aspiranți la funcția de directori nu vor mai trebui să prezinte la concurs un certificat care le atestă standardul minim de competențe profesionale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine