Mită pentru un director: 900 de euro și 500 de lei pentru perfectarea diplomei de BAC

bani_93060900-1280×723
Foto:PC: expresspress.ro

Directorul unui gimnaziu din oraşul Drochia este cercetat penal pentru corupţie. Bărbatul a fost reţinut de către ofiţerii DGT „Nord” a CNA şi procurorii anticorupţie fiind bănuit de trafic de influenţă.

În fapt, potrivit denunțătorului, directorul ar fi pretins de la el bani în sumă de 900 de euro și 500 de lei pentru perfectarea diplomei de bacalaureat, susținând că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Ministerului Educației în vederea introducerii datelor diplomei pentru autentificare în Sistemul informațional de verificare a actelor de studii.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie, suspectul a fost prins în flagrant delict cu puţin timp în urmă. Reţinerea a avut loc imediat după primirea banilor extorcaţi.

Bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reţinut pentru 72 de ore. O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 alin.(2), lit. b) din Codul Penal al Republicii Moldova. Dacă va fi găsit vinovat, directorul riscă o pedeapsă cu închisoare de la doi la șase ani sau amendă în mărime de la 3 000 la 4 000 unităţi convenţionale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine