73 de studenți moldoveni își vor îndeplini visul de a învăța în universități din Europa

studenti
Foto:PC: erasmusplus.md

Comisia Europeană a publicat rezultatele selecției Apelului de bază pentru Acțiunea cheie 1 – Mobilitate Internațională de Credite. Astfel, începând cu anul academic 2015-2016, universitățile din Moldova vor fi implicate în 24 de proiecte de Mobilitate, cu instituții de învățământ superior din 13 Țări de Program: șase din România, patru din Spania, câte două din Grecia, Lituania și Polonia și câte o universitate din Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Portugalia, Slovenia și Turcia.

Potrivit site-ului erasmusplus.md, proiectele de Mobilitate prevăd burse de studii pentru studenți și finanțare pentru cadrele didactice interesate de activități de formare/predare sau vizite de studiu.

În total, 73 de studenți din Moldova vor participa, începând cu această toamnă, la programul de schimb de studenți al Erasmus+, Mobilitate de Credite. Dintre aceștia, 31 sunt înmatriculați la ciclul de Licență, 27 la Masterat și 15 la Doctorat – vor beneficia de burse de mobilitate în instituții de învățământ superior europene. De asemenea, 32 de cadre didactice din țara noastră vor beneficia de posibilitatea de a preda în Europa, iar alte 30 vor fi implicate în activități de formare. În același timp, șapte studenți și 18 cadre didactice din instituțiile de învățământ superior europene vor avea ocazia să cunoască sistemul educațional din Moldova, pe același principiu – mobilitate de studii sau activități de predare/formare.

Lista instituțiilor din Moldova care vor fi implicate în aceste proiecte urmează să fie publicată. Rezultatele finale ale Acțiunii cheie 1 vor fi făcute publice după selecția proiectelor depuse în Apelul Suplimentar, care rămâne deschis până pe 24 septembrie.

Dacă și tu îți dorești să profiți de această oportunitate, întreabă la Departamentul pentru Relații Internaționale al universității unde înveți ce trebuie să faci.

Iată care sunt universitățile europene care au semnat acorduri de mobilitate cu instituții din Republica Moldova:

 

1111

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine