Avantaje pentru firma proprie. Un director de școală este cercetat pentru abuz de putere

scoala-profesionala-brasov
Foto:PC: scoalaedu.ro

Comisia Națională de Integritate a constatat astăzi că directorul școlii profesionale din orașul Criuleni, Vasile Iapără, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese atunci când a semnat și nu a declarat despre aceasta, un contract cu firma pe care o administrează.

Este vorba de contractul „de organizare a practicii în producție și uceniciei elevilor din învățământul secundar profesional” încheiat între școala profesională pe care o conduce și firma pe care o deține. Pe lângă aceasta, au mai fost semnate de către director și procesele verbale de evaluare a probei de calificare din cadrul practicii de producere, precum și agendele pentru îndeplinirea practicii de producere, fapt prin care a fost influențată necorespunzător îndeplinirea obiectivă și imparțială a obligațiunilor și responsabilităților ce-i revin potrivit legii.

Astfel, pentru faptul că nu a soluționat și nu a declarat Ministerului Educației despre situația descrisă mai sus, dl. Iapără va fi sancționat de către Centrul Național Anticorupție conform art. 313 sucund Cod contravențional.

De asemenea, drept urmare a acestor constatări, va fi sesizată și Procuratura Generală în vederea examinării prin prisma prevederilor art. 312 Cod Contravențional „abuzul de putere sau abuzul de serviciu”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine