(foto) S-a lansat a treia ediție a competiției Diamond Challenge Moldova

IMG_3712
Foto:Lansarea celei de-a treia ediții a Diamond Challenge Moldova PC: Diamond Challenge Moldova

În acest weekend, găzduită de biblioteca municipală „B.P. Hașdeu”, a avut loc lansarea celei de-a treia ediții Diamond Challenge Moldova. În cadrul sesiunii de informare, viitorii participanți au aflat regulile de participare în competiție și detalii despre procedura de înregistrare.

Diamond Challenge, care se află deja la a treia ediție în R. Moldova, este o competiție internațională de antreprenoriat, destinată liceenilor claselor a 9-a – a 12-a (licee, colegii, școli profesionale) cu spirit competitiv, ce au o idee de afacere și își doresc implementarea acesteia.

Acest proiect își propune să întrunească mai multe echipe de pe teritoriul întregii țări, a câte 2-4 membri, ghidați de un lider adult (profesor, antreprenor local etc.), care vor avea ocazia să cunoască o abordare inovativă a domeniului de business, să consulte mentori avizaţi în diverse domenii și să dezvolte singuri o idee de afacere. Diamond Challenge Moldova pune în joc un premiu de 500$ pentru cea mai bună idee de afacere și o călătorie în Statele Unite la finala internațională de la Delaware.

 

IMG_3700
PC: Diamond Challenge Moldova

La evenimentul de lansare din weekend au venit toți doritorii de a se implica în proiect, din diverse regiuni ale țării, viitori mentori și voluntari ai Corpului Păcii. În cadrul sesiunii de informare, viitorii participanți au aflat regulile de participare în competiție. Astfel, pentru cei care nu au reușit să ajungă, este important să cunoască că:

# Înregistrarea se face pe site-ul oficial diamondchallenge.org;
# Perioada de înregistrare este cuprinsă între 1 și 30 septembrie;
# Primele 50 de echipe care vor reuși să se înregistreze în competiție vor participa la trainigurile din octombrie.

 

IMG_3702
PC: Diamond Challenge Moldova

Tot aici participanții au aflat și detalii despre modul în care va avea loc finala națională, despre finala internațională de la Delaware, acestea toate fiind urmate de o oră de networking, timp în care echipele au putut să-și găsească un mentor. La eveniment au fost prezente și echipele câștigătoare ale ediției precedente, cărora li s-au înmânat certificatele de onoare din partea University of Delaware – Horn Program in Entrepreneurship și premiile bănești cu care aceștia urmează să implementeze ideile lor de afaceri.

 

IMG_3709
PC: Diamond Challenge Moldova

În cazul în care vreți să aflați mai multe detalii despre competiție, dar ați fost absenți la eveniment, puteți scrie la: info@diamondchallengemoldova.org sau vizita pagina de Facebook.

Reamintim că anul acesta, în cadrul finalei internaționale de la Delaware, liceenele din Orhei care tricotează accesorii reflectorizante și care formează echipa Modern Reflections au câștigat premiul Diamond Challenge în valoare de 2.500 de dolari, la categoria Social Impact.

 

IMG_3689
PC: Diamond Challenge Moldova

IMG_3678
PC: Diamond Challenge Moldova
IMG_3616
PC: Diamond Challenge Moldova

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine