Anca Albu, coordonatorul taberei de vară GirlsGoIT: „Și fetele aleg tehnologia pentru carieră”

tab1
Foto:GirlsGoIT la un eveniment de celebrare a alegerii a 3 femei de etnie romă în calitate de consiliere locale, PC: GirlsGoIT

În luna august, 36 de domnișoare vor merge la o tabără de vară în IT pentru fete, unde vor beneficia de ore intensive de programare pentru a dezvolta o carieră de succes în domeniul TIC.

imageedit_1_4530299622#diez a discutat din nou cu un membru al echipei de organizare a Taberei de Vară, Anca Albu, care a povestit câte ceva despre implicarea sa în cadrul proiectului și cum ar vrea să fie viitoarele participante.

# Anca, povestește-ne cum ai ajuns să lucrezi în domeniul IT și, eventual, în proiectul GirlsGoIT.

La 26 de ani, după ce am absolvit facultatea de Relații Internaționale, am plecat în SUA și, printr-o întâmplare, am descoperit că îmi place sfera de design și tehnologie. M-am dus înapoi la școală și am obținut o diplomă în Graphic and Web Design, iar apoi am făcut freelance patru ani, construind website-uri pentru diferiți clienți. Unul dintre acești clienți a fost o organizație globală de promovare a antreprenoriatului și astfel am ajuns să mă implic 100% în sfera startup-urilor și să promovez tehnologia ca unealtă a dezvoltării economiei globale.

Așa am ajuns la ICT Moldova în 2013, unde i-am intâlnit pe organizatorii GirlsGoIT și mi-a plăcut foarte mult ceea ce vor ei să facă, iar când mi-au cerut suportul, l-am oferit cu mare plăcere.

 

GirlsGoIT la un eveniment de celebrare a alegerii a 3 femei de etnie romă în calitate de consiliere locale, PC: GirlsGoIT

# În ce mod această tabără de vară ar întări imaginea femeii în IT?

Vor fi mai multe femei în IT. Astfel, se va demonstra că și fetele sunt capabile să aleagă cariera în tehnologii.

# Descrie calitățile pe care le-ai aprecia cel mai mult la viitoarele participante?

Minte deschisă, determinare și răbdare. Eu consider că această combinație ajută pe oricine să aibă succes în orice domeniu vrea să profeseze.

# Care va fi contribuția ta la organizarea taberei?

Eu voi fi the chair of the camp. Voi încerca să inspir fetele prezente, să le întăresc caracterul și să le construiesc încrederea în sine.

# Care ar fi îndemnul tău pentru domnișoarele care vor să participe și doresc să se implice în domeniu?

Să continue să învețe! Always keep learning!

 

GirlsGoIT la un eveniment de celebrare a alegerii a 3 femei de etnie romă în calitate de consiliere locale, PC: GirlsGoIT

Amintim că tabăra de vară va avea loc între 17 și 30 august, când un grup de tinere vor învăța cum să apeleze la instrumentele IT pentru realizarea proiectelor sale. De asemenea, începând cu 24 iulie, domnișoarele care doresc să afle istoriile de succes ale femeilor în IT sunt invitate la Open Coffee Club. Pentru detalii, urmărește pagina de Facebook GirlsGoIT.

Printre partenerii de implementare a taberei de vară GirlsGoIT se numără Google for Education, Spark Research Labs, Moldcell şi Endava, una dintre cele mai mari companii IT din Moldova. De asemenea, programul se bucură de susținerea Ministerului Tineretului și Sportului şi Ministerului Educației.

GirlsGoIT este un program comun lansat de Fondul Națiunilor Unite pentru Femei în Moldova (UN Women în Moldova), Centrul de Guvernare Electronică, Novateca, Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC (ATIC) și TEKEDU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine