Peste 100 de tineri vor studia programarea și cultura coreeană la Școala de Vară IT

ana
Foto:Ana Gurdiș și mentorii Școlii de Vară, PC: Ana Gurdiș

În dimineața de 3 august a fost dat startul celei de-a treia ediții a Școlii de Vară IT și Cultură Coreeană, proiect susținut de către Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al Republicii Moldova și guvernul coreean.

În cadrul școlii, peste 100 de participanți vor beneficia de instruire gratuită în domeniul IT și anume al programării Android și eficientizării abilităților utilizării instrumentului de editare Photoshop și, de asemenea, vor avea ore de studiu al limbii și culturii coreene.

Unii participanți beneficiază de proiect pentru a doua sau a treia oară, alții au fost îndemnați de către părinți să participe la acest proiect util. Tinerii, timp de o lună, vor fi instruiți de către două grupuri de mentori-studenți calificați, care sunt extrem de mulțumiți de această oportunitate reciprocă. „Am venit să împărtășim cunoștințele cu mințile lucide ale studenților moldoveni. Chiar dacă suntem aici să vă învățăm, școala de vară este o experiență de studiu și pentru noi”, spune unul din mentori.

Aceste două grupuri de tineri vor susține activitățile de zi cu zi și, totodată, vor ajuta la elaborarea unui set de cursuri IT care, ulterior, vor fi predate în cadrul Centrului de Informare și Acces.

La eveniment a fost prezent și ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, care a accentuat că Republica Coreea are cea mai dezvoltată economie în ramura tehnologiei informației și comunicațiilor. „Șansa de dezvoltare economică a Moldovei se regăsește în IT. Noi facem tot posibilul să promovăm această industrie în țară. Săptămâna trecută a fost adoptată în prima lectură legea parcurilor IT, o lege care va transforma Moldova într-o destinație IT de valoare, care va atrage specialiști, investiții și interes. Iată de ce, participanții școlii de vară au un interes corect – interes orientat spre dezvoltarea mondială”.

Ministrul Filip menționează că Centrul Moldo-Coreean este exploatat la maxim. „Îmi doresc să învățăm de la mentorii voștri modurile mai bune de a promova cultura națională, mai ales că Moldova are valori unice care merită a fi promovate”.

Școala de Vară IT a început astăzi, 3 august.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine