Prima medalie de aur pentru Moldova la Festivalul Olimpic de la Tbilisi

aur
Foto:PC: mts.gov.md

Cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Olimpic al Tineretului European se desfăşoară în perioada 26 iulie – 2 august 2015, în capitala Georgiei, Tbilisi. Lotul Moldovei este reprezentat de 19 sportivi, care participă la patru probe: nataţie, judo, atletism şi tenis.

Țara noastră a intrat în posesia primei medalii de aur a competiţiei, datorită lui Alexei Sancov, în vârstă de 16 ani, care s-a clasat pe primul loc la înot, la proba de 200 de metri liber. Sancov a fost cronometrat cu un minut și 51 de secunde şi 48 de sutimi, rezultat care a stabilit un nou record naţional la seniori.

În concursul de nataţie ne vor mai reprezenta Tatiana Salcuţan, Eugen Paponin şi Vladimir Cozac, asistaţi de antrenorul Eugen Carabeţchi.

La proba de atletism vor participa sportivii Alexandra Emilianov, Silvia Rotari,  Alina Andriţchi, Cătălina Cavcaliuc şi Alexei Oleinic, care vor fi secundaţi de antrenorii Vadim Hranovschi şi Vera Ostapenco.

Proba de judo va fi reprezentată de Ion Mihailov, Constantin Gabun, Vadim Rudii şi Nicolae Ceban la băieţi şi de Dumitriţa Olevschi şi Ana Rotari la fete, avându-i ca antrenori pe Igor Neagu şi Irina Colin.

În concursul de tenis vor evolua Vasile Donţu, Alexandru Vitcov, Nica-Veronica Jolea şi Vitalia Stamat, antrenori fiind Egor Semichin şi Vladimir Iampolschi.

Programul competiţiilor include nouă discipline, la care vor concura 3.800 de tineri sportivi din 50 de ţări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine