Ploile torențiale cu grindină au provocat prejudicii în câteva localități din țară

pompare_apa_2
Foto:PC: dse.md

Conform informaţiilor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, în urma ploilor torenţiale cu grindină, însoţite de vânt, din ziua de 26 iulie, în mai multe localităţi din ţară au fost înregistrate prejudicii.

În raionul Hânceşti, ploaia a făcut ravagii în localităţile Sărăteni, Leuşeni şi Ivanovca. Aici au fost afectate culturile agricole şi acoperişurile mai multor case de locuit. În localitatea Cotul Morii, vântul a deteriorat acoperişurile a 25 de case de locuit. La faţa locului au fost solicitaţi salvatorii care au efectuat lucrări de pompare a apei din gospodăriile oamenilor şi au deblocat drumurile locale.

Prejudicii au fost înregistrate şi în mai multe localităţi din raionul Donduşeni. Aici au fost afectate culturile agricole şi acoperişurile din localităţile Pocrovca, Teleşeuca şi Crişcăuţi. În satul Ţaul, vântul a smuls ţigla metalică a unui depozit de cereale pe o suprafaţă de 175 metri pătraţi. Comisiile teritoriale pentru situaţii excepţionale urmează să estimeze mărimea prejudiciilor materiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine