(foto) Brandul de țară „Wine of Moldova” a impresionat publicul de la Milano

wine181213_10
Foto:Wine of Moldova, PC: vinmoldova.md

În perioada 18-19 iulie 2015, vinificatorii autohtoni s-au reunit la Pavilionul Moldovei de la ExpoMilano 2015 din Italia, sub un stand comun, pentru a continua promovarea Vinului Moldovei pe cele mai importante piețe europene.

Mesajul pe care l-au prezentat comunității internaționale a fost „Fiți oaspetele nostru!”.

Astfel, autoritățile au îndemnat turiștii să ne viziteze țara cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Vinului, eveniment ce va avea loc în perioada 3-4 octombrie 2015, la Chișinău.

 

PC: Wine of Moldova
PC: Wine of Moldova

„Suntem mândri că am reuşit să promovăm brandul de ţară „Wine of Moldova” şi la Milano. Standul Republicii Moldova a atras mii de vizitatori dornici să descopere tradiţia legendară a vinului nostru. Expoziţia a fost o platformă importantă de a invita publicul larg să ne viziteze ţara cu ocazia „Zilei Naţionale a Vinului”, iar peste 2.000 de oaspeți au manifestat interes față de acest eveniment. Succesul participării noastre la expoziţia de la Milano a reconfirmat ambiţiile comerciale ale producătorilor autohtoni”, spune Viorel Garaz, expert marketing al Oficiului Național al Viei și Vinului.

 

PC: Wine of Moldova
PC: Wine of Moldova

Pe durata evenimentului, organizatorii au demonstrat potențialul de producție și export al industriei naționale vitivinicole. Oaspeţii au fost întâmpinaţi la standul țării noastre cu un concert de muzică populară susţinut de „Gruppo Vatra” – un ansamblu format din moldovenii din diasporă. Publicul s-a prins în hore şi sârbe tradiţionale moldoveneşti, iar doritorii au participat la degustări de vinuri şi gustări speciale din Moldova – prune uscate și miez de nucă.

 

PC: Wine of Moldova
PC: Wine of Moldova
PC: Wine of Moldova
PC: Wine of Moldova
PC: Wine of Moldova
PC: Wine of Moldova

În cadrul evenimentului, participanții au putut admira o expoziție de picturi în vin a maestrului Vasile Botnaru, astfel descoperind tradițiile și elementele cheie ale culturii vitivinicole din Republica Moldova. Oenograful a organizat şi un master-class pentru cei interesaţi de arta picturii în vin.

 

PC: Wine of Moldova
PC: Wine of Moldova

Acţiunile de la Milano vin să promoveze cel mai important eveniment comercial pentru vinificatorii din ţara noastră – „Ziua Naţională a Vinului”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine