Harta celor mai periculoase străzi din Chișinău unde au loc cele mai multe infracțiuni

04_Parc_St_cel_Mare_070512_003
Foto:PC: visa.md

Centrul este cel mai periculos sector din Capitală, urmat de Râşcani şi Botanica. Este concluzia Inspectoratului General al Poliţiei, care a analizat locurile din Chişinău unde sunt comise cele mai multe infracţiuni.

De asemenea, reprezentanţii poliţiei au întreprins măsuri suplimentare de asigurare a ordinii publice în zonele cu probleme, informează Publika.

Iată care este topul celor mai periculoase străzi din Capitală:

#1. Sectorul Centru

Potrivit poliţiei, cele mai multe infracţiuni stradale sunt comise:

În zona Pieţei Centrale

 

 

Și în zona Grădinii Publice „Ştefan cel Mare”

 

Asta se explică prin aglomeraţia din aceste locuri şi neatenţia oamenilor.

 

#2. Sectorul Râșcani – cea mai periculoasă zonă este strada Nicolae Dimo

 

 

#3. Sectorul Botanica – strada Sarmizegetusa

 

 

#4. Sectorul Buiucani – pe strada Calea Ieşilor. La intersecţia străzilor Calea Ieşilor şi Bariera Sculeni, poliţia monitorizează un magazin non-stop din staţia terminus al liniei de troleibuze.

 

 

#5. Sectorul Ciocana rămâne a fi cel mai liniştit sector, însă şi aici există zone de risc:

Strada Petru Zadnipru

 

 

Bulevardul Mircea cel Bătrân

 

 

„Noi de multe ori primim apeluri de la cetățeni precum că este tulburată ordinea publică. Noi trimitem şi 2-3 echipaje, pentru a evita conflictele”, a spus inspectorul de patrulare, Alexandru Cazacu.

Locuri cu premise pentru infracţiuni sunt şi clădirile părăsite, unde se adună oamenii fără adăpost şi consumatorii de droguri.

„Strada Nicolae Costin este un alt loc unde se adună de multe ori diverse persoane periculoase, inclusiv dependente de droguri. Încercăm să patrulăm cât mai des pentru a preveni infracțiunile”, a precizat inspectorul de patrulare.

„Poliția a efectuat o analiză și a identificat cele mai periculoase zone ale orașului, unde sunt comise mai multe infracţiuni. În rezultat am constatat că, criminalitatea a scăzut cu 11-25%”, a declarat șeful adjunct al Inspectoratului General de Patrulare, Liviu Baziuc.

În primele şase luni ale acestui an, numărul furturilor s-a micşorat cu 12 la sută, iar al automobilelor – cu 25 la sută. Numărul cazurilor de sustragere a telefoanelor mobile s-a redus cu aproape o treime.

Potrivit unor date statistice prezentate de către Ministerul Afacerilor Interne, de la început de an și până la 30 iunie curent, s-au înregistrat, în străzi, 1678 de cazuri de infracțiuni, printre care se găsesc 450 de cazuri de huliganism, 581 – infracțiuni în domeniul transportului, 11 de pungășie, 6 tâlhării, 77 escrocherii, un caz de violență sexuală, 118 jafuri. În parcuri s-au înregistrat 39 de cazuri totale de infracțiuni, printre care 12 cazuri de huliganism, 4 jafuri, 14 furturi, un viol.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine