Nicio universitate din Moldova nu este în Topul Mondial QS al Universităţilor

IMG_9567
Foto:Topul Mondial al Universităților fără Moldova

Nici o instituție de învățământ superior din Republica Moldova nu se regăsește în Topul Mondial QS al Universităților, ediția 2013-2014, publicată marți.

În schimb în top se regăsesc patru universități din România. Este vorba de următoarele instituții – „Al. I. Cuza“ din Iaşi, UBB Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara. Acestea au căzut, cu 100 de locuri comparativ cu anul trecut, coborând sub poziția 700, scrie Adevărul.ro.

În topul din acest an, publicat marți de companie de ranking QS, Primele locuri sunt ocupate, ca și anul trecut, de Massachusetts Institute of Technology (MIT), Harvard și Cambridge, cu diferența că Harvard a urcat un loc, în condițiile în care în 2012 Cambridge a fost lider în clasament.

Topul ”The QS World University Rankings® ” este un clasament al celor mai bune universități din lume realizat anual. Anul acesta topul a fost extins cu 100 de locuri, devenind Top 800, 76 de țări reprezentate.

Clasamentul se bazează pe patru indicatori: cercetarea academică, calitatea predării, angajabilitatea absolvenților şi gradul de internaționalizare.

Astfel, topul este realizat de QS ținând cont de reputația academică (40%), reputația în rândul angajatorilor (10%), raportul între numărul de studenți şi corpul didactic (20%), numărul de lucrări academice listate în publicațiile de specialitate (20%), numărul cadrelor didactice internaționale (5%) şi de numărul studenților internaționali (5%).

Top 10 universități din lume 2013

PC: Adevărul.ro

 

Comparativ cu anul trecut, s-a schimbat liderul topului: Universitatea Cambridge a fost înlocuită de Massachusetts Institute of Technology (MIT), în anul universitar 2012 – 2013.

Top 10 universități din lume 2012:
1. Massachusetts Institute of Technology, SUA
2. University of Cambridge, Marea Britanie
3. Harvard University, SUA
4. University College London (UCL), Marea Britanie
5. University of Oxford, Marea Britanie
6. Imperial College London, Marea Britanie
7. Yale University, SUA
8. University of Chicago, SUA
9. Princeton University, SUA
10. California Institute of Technology

În topul Mondial al Universităților se regăsesc următoarele instituții de învățământ superior din Europa:

europa

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *