(video) Igor Dodon: PDM mi-a propus să fiu premier într-o coaliţie de centru-stânga

dodon
Foto:Președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul conferinței de presă

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, susţine că, acum câteva săptămâni, i s-a propus să devină premier în cadrul unei coaliţii de centru-stânga PSRM-PCRM-PDM, însă a refuzat. Dodon a declarat marţi, 21 iulie, la o conferinţă de presă, că propunerea i-a fost făcută inclusiv de „primele persoane” din Partidul Democrat, transmite IPN.

Igor Dodon a menţionat că PSRM nu va face niciun fel de coaliţie cu partidele oligarhice, care şi-au pus drept scop să distrugă formaţiunea socialistă, inclusiv prin tentative de a cumpăra membrii PSRM sau prin ameninţarea cu dosare penale. Dodon a precizat că astăzi, la şedinţa consiliului republican al formaţiunii, s-a decis excluderea din PSRM a 21 de consilieri raionali care ar fi făcut coaliţii cu partidele de dreapta, dar şi a deputatei Lidia Lupu, care, potrivit lui Dodon, ar fi primit bani de la democraţi pentru a părăsi rândurile socialiştilor.

Igor Dodon a declarat că socialiştii vor continua să protesteze împotriva recentelor majorări de tarife la energia electrică şi gaze. De asemenea, urmează să iniţieze două campanii de colectare a semnăturilor, în primul caz pentru modificarea Constituţiei, în aşa fel încât şeful statului să fie ales prin vot direct şi în al doilea caz pentru interzicerea organizaţiilor unioniste în Republica Moldova. Socialistul şi-a îndemnat colegii din partidele de stânga să fie solidari, nu să lupte între ei, pentru că, în aceste condiţii, au de câştigat doar partidele oligarhice.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine