Noul site al Ministerului Agriculturii îți permite să călătorești prin Moldova agricolă cu o hartă interactivă

harta
Foto:PC: Captură #diez

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare are un site nou, elaborat în scopul asigurării calităţii înalte a paginii-web oficiale a instituţiei. Cel mai atractiv element al site-ului este Harta Digitală Agricolă.

Serviciul de presă al instituţiei informează că pentru noul site au fost utilizate mijloace financiare în valoare de 39 de mii de lei. Harta Digitală Agricolă, elaborată de Centrul Informaţional Agricol, în comun cu Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA), reprezintă Republica Moldova în plan, convenţională, remicşorată, pe care sunt indicate datele statistice colectate de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare. Datele sunt clasificate după criterii: raion, localitate, producători agricoli.

Harta poate fi folosită pentru identificarea în spaţiu a obiectivelor agricole construite recent cu sprijin bugetar şi internaţional (sere, solarii, frigidere, case de ambalare). De asemenea, plimbându-te pe harta agricolă, afli că Moldova are o suprafață de 165,24 hectare de terenuri protejate de tip: sere, solarii și tuneluri. Mai poți afla unde în țară sunt cele mai multe depozite frigorifice sau linii de sortare și ambalare. Pentru mai multe detalii accesați site-ul ministerului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine