Ilan Șor îl vrea pe Vlad Filat la postul de prim-ministru al Moldovei

sorsorcollage
Foto:Șor îl vrea pe Filat ca premier

Primarul orașului Orhei și omul de afaceri Ilan Shor îl vrea pe Vlad Filat premier. Acesta consideră că liderul PLDM are experiența necesară, că este puternic și poate atrage fonduri din exterior.

„Eu cred că nu contează ce partide vor face alianță. Cel mai important este să numeascpă un Guvern și un premier care să poată lucra. Aceasta trebuie să fie o persoană cu experință, de exemplu Vlad Filat”, a declarat Shor pentru Euro TV, informează Realitatea.md.

Mai mult, milionarul Shor spune că Filat este cunoscut în exterior și ar putea cu succes să atragă fonduri străine: „Țara are nevoie de un premier puternic”.

În aceste zile au loc negocieri pentru crearea unei noi coaliții de guvernare. Funcția de premier revine PLDM, conform rezultatelor alegerilor parlamentare. Liderii PLDM, PD și PL nu au spus deocamdată care sunt candidaturile despre care se discută, însă în culise tot mai des se vorbește despre faptul că Vlad Filat ar vrea să revină în fotoliul de premier, după ce, acum doi ani, a fost demis din funcţia de premier pe fundalul unui scandal de corupţie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine