„În Ataș”, filmul tânărului regizor Mircea Bobînă, va participa la un festival internațional

collage19
Foto:PC: colaj #diez

Tânărul regizor autohton Mircea Bobînă participă la cea de-a 30-a ediție, aniversară, a Festivalului European de Scurtmetraje Brest 2015 – European Short Film Festival of Brest, ce se va desfășura în perioada 10-15 noiembrie curent, prezentând producția sa cinematografică numită „În ataș”.

Pentru a sărbători aniversarea, festivalul francez vine cu câteva programe excepționale. Festivalul presupune șase zile de cinema, 27 de țări participante, cu 200 de filme, dintre care 65 sunt în concurs.

Așadar, unul din ele este scurtmetrajul autohton, realizat de către Mircea Bobînă în colaborare cu o echipă internațională. Tânărul ne-a zis că pentru el și „selecția este un pas important”, fără a se axa neapărat pe rezultat, întrucât „concurența e nebună”.

 

Mircea Bobînă

Filmul este rodul muncii unei echipe formate din moldoveni, germani și români. Este un film, în care acțiunea are loc în anul 1989, despre veteranul războiului din Afganistan, Vova (Pavel Golan), care îi cere ajutorul camaradului său Andrei (Sergiu Voloc) să evadeze din spitalul de psihiatrie. Abia ajuns la libertate, el își dă seama că a nimerit în plasa propriului sindrom.

 

PC: Facebook/În Ataș

Potrivit regizorului Mircea Bobînă, veteranul trăiește între două lumi, una reală și alta imaginară. Vezi într-un articol pe #diez mai multe detalii despre film, descoperite la premiera scurtmetrajului din primăvara acestui an.

 

Poster de la premiera scurtmetrajului „În Ataș”
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine