Sechestru în valoare de zeci de milioane de lei a bunurilor celor din dosarul BEM

procuratura-generala-moldova
Foto:Procuratura Generală PC: bloguvern.md

Astăzi, procurorii anticorupţie au depus în instanţa de judecată mai multe demersuri privind aplicarea sechestrului pe bunuri mobile şi imobile, conturi bancare, terenuri agricole etc., ce aparţin persoanelor învinuite şi unor companii, implicate în fraudele financiar-bancare.

Faţă de aceste proprietăţi sunt suspiciuni că au fost dobândite prin intermediul creditelor frauduloase de la Banca de Economii şi a schemelor financiare dubioase.

În total, este cerut sechestru pe bunuri în valoare de zeci de milioane de lei. Scopul acţiunii este de a asigura recuperarea unei părţi din prejudiciul adus Băncii de Economii şi a limita posibilitatea înstrăinării respectivelor bunuri ale figuranţilor în dosare.

Judecătoria Buiucani a eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile pe numele administratorului firmei Caravita Co SRL. Acesta se va afla în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

Cauza penală investigată a fost pornită în temeiul art. 243 Cod Penal – spălarea banilor, infracţiune ce prevede o pedeapsă de la 5 la 10 ani de închisoare.

Amintim că pe 25 mai curent, Procuratura Generală a extins investigaţiile penale în cazul celor trei bănci, procurorul general anunţând un şir de acţiuni între care percheziţii şi audieri în mai multe instituţii responsabile. În grupul de anchetă au fost incluşi procurori, întregul efectiv al procurorilor anticorupţie, ofiţeri de investigaţii, anchetatori şi experţi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine