(video) Doi tineri reținuți pentru furturi estimate la 150.000 de lei

6-hot-casa-600×399
Foto:PC: aradon.ro

Doi tineri cu vârstele de 16 şi respectiv 21 ani au fost reţinuţi de către ofiţerii de investigaţii ai IP Buiucani al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, pentru că ar fi pătruns în mai multe apartamente din capitală.

În cadrul audierilor de constatare a tuturor circumstanţelor, bănuiţii şi-au recunoscut complicitatea în toate furturile. Potrivit primelor informaţii, aceştia ar fi săvârşit cel puţin trei spargeri de locuinţe, doar pe parcursul lunii iunie curent, cauzând daune materiale proprietarilor, în sumă totală de peste 150.000 lei.

Metoda de pătrundere în locuinţe era forţarea cu o rangă metalică a geamurilor din termopan, la care lipseau gratiile din fier. Ei pătrundeau pe timp de zi, după ce se asigurau că proprietarii sunt la serviciu şi alegeau doar apartamentele de la parter. De obicei, din locuinţe sustrăgeau bani, articole din aur şi aparataj audio-video, pe care le vindeau persoanelor de încredere sau la lombard. În context, poliţiştii întreprind acţiuni procesual-penale de depistare şi ridicare a bunurilor furate.

Tinerii sunt cercetaţi penal pentru furturi în proporţii mari şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 până la 10 ani.

 

 

Pentru evitarea furturilor atunci când nu sunteți acasă, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi pe care le găsiți aici.

Angelina Mașcauțan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine