Consiliul Nediscriminare ar putea să-l sancționeze pe Chirtoacă pentru comentarii sexiste

politik
Foto:Comisia Nediscriminare PC: politik.md

Declarațiile lui Dorin Chirtoacă, făcute imediat după ce a fost reales, dar și ulterior, pe pagina sa de pe o rețea de socializare, au fost puse în discuție astăzi la ședința Consiliului pentru Prevenirea şi Eliminarea Discriminării şi Asigurarea Egalităţii din Republica Moldova.

La ședință au fost prezente mai multe dintre semnatarele petiției adresate instituției, dar nu și edilul sau vreun reprezentant al acestuia, informează politik.md.

Potrivit grupului de inițiativă, afirmațiile primarului Dorin Chirtoacă ar fi sexiste și discriminatorii față de Zinaida Greceanîi, în particular și față de femeile din Republica Moldova, în general și contribuie la propagarea stereotipurilor precum că femeile nu ar fi competente și competetive pentru a se afla într-o cursă electorală. Mai mult, o astfel de atitudine manifestată de către primarul Chișinăului ar contribui la descurajarea femeilor să se implice în politică, susțin petiționarii.

Pe lângă constatarea promovării și practicării discriminării de către autoritățile publice, în persoana primarului mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, petiționarii au cerut și obligarea primarului mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, să ofere scuze publice tuturor femeilor din Republica Moldova, precum și Zinaidei Greceanîi. Totodată, ultima solicitare ar putea fi ignorată de Consiliu, ținând cont de faptul că Zinaida Greceanîi nu a depus nicio plângere în acest sent în adresa instituției.

O decizie de sancționare sau nesancționare a primarului Dorin Chirtoacă urmează a fi luată de membrii Consiliului în termen de cinci zile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine