(video) Declarațiile liderilor PLDM, PL și PD după negocierile pentru formarea alianței de guvernare

lideri
Foto:Vlad Filat, Mihai Ghimpu și Marian Lupu PC: colaj #diez

Luni, 13 iulie 2015, a avut loc o nouă rundă de negocieri pentru formarea unei noi alianțe de guvernare între liderii PLDM, PL și PD. Negocierile au durat două ore.

Începând cu ziua de astăzi, 14 iulie 2015, grupurile de experți ale Partidului Liberal Democrat din Moldova, Partidul Democrat din Moldova şi Partidul Liberal vor începe să elaboreze proiectul Acordului de constituire a noii alianţe şi proiectul programului de guvernare.

„Decizia este că pornim de la zero. Construim o coaliţie nouă. Vrem o coaliţie care să asigure o majoritate parlamentară şi să acorde suport politic unui nou guvern cu profesionişti hotărâţi să acţioneze într-o situaţie complicată. Reformele şi acţiunile care urmează a fi luate necesită cunoaştere, curaj şi viziune. Am convenit asupra structurii guvernului şi a parametrilor care urmează a fi întruniţi. Ceea ce ţine de nume, în zilele următoare, cel mai probabil, veţi începe să primiţi răspunsurile”, a precizat președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat.

„Am avansat în procesul de negocieri. În paralel cu grupurile de bază de negocieri politice va fi pus în funcție un al doilea grup care să elaboreze proiectul acordului politic de formare a alianței de guvernare și, de asemenea, să lucreze asupra proiectului programului Guvernului. Astfel, vom economisi timp, vom fi mai eficienți, pentru ca până la sfârșitul lunii iulie nu doar să fie încheiate aceste negocieri și nu doar să fie semnat acordul politic de constituire a alianței, dar să fie deja investit noul Guvern”, declară liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu.

„Suntem trei partide politice, înseamnă cu sunt trei interese, dar într-un final trebuie fie doar unul singur. Pentru a mișca lucrurile înainte trebuie să facem reforme, să combatem corupția, să fie locuri de muncă, salarii, pensii, iar toate astea se fac prin reforme. Aici între noi nu există deficiențe. La capitolul justiție, încă mai pledăm pentru un procuror european”, a declarat liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Silvia Dalnițchi

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine