Scuarul Cehov a devenit loc pentru petrecăreți în această noapte sau de ce băncile migrează

10988270_1013363748715266_3565113915656420841_n
Foto:PC: Facebook/Victor Chironda

Scuarul Cehov înflorește sub mâna a câtorva tineri gospodari ce muncesc cu entuziasm pentru a crea un spațiu curat și bine amenajat pentru a petrece timpul frumos în Capitală.

În pofida faptului că s-a depus mult efort, chișinăuienii alături de grupul de organizatori au ieșit pentru a salubriza teritoriul, au fost amenajate bănci și coșuri pentru gunoi, dar urmează și asamblarea altor elemente ce fac parte din proiect, schimbările nu au fost pe placul tuturor, întrucât un grup de petrecăreți au decis să deplaseze băncile din scuar după placul lor, pentru a putea chefui într-un cerc prietenos.

Postarea despre acest incident a fost publicată de către organizatorul mișcării de renovare a scuarului, Victor Chironda, în care a scris: „Azi noaptea, un grup de cheflii au sărbătorit ceva în scuarul nostru. Asta nu e rău, doar că au scos din șuruburi două bănci și au lăsat gunoi.”

 

Scuarul Cehov după salubrizare. PC: Facebook/Scuarul Cehov

Victor a lăsat și un îndemn pentru cei care nu sunt indiferenți de aspectul și curățenia Chișinăului:

„Înainte să ne lamentăm și să dăm vina pe mentalitate, trebuie să avem în vedere câteva lucruri:

#1. Era de așteptat așa ceva. Atunci când ai în oraș doar două-trei locuri amenajate, e normal că oamenii tind să se „odihnească” acolo. În oraș trebuie să existe locuri accesibile și special amenajate pentru frigărui și astfel de „petreceri”. Altfel, oamenii care nu își pot permite o seară la EliPili sau Cocos vor bea prin subsoluri sau în parcuri.

#2. Eu nu cred că în timp ce bratocii smulgeau scaunele din beton nu a trecut nimeni prin preajmă, dar nimeni nu le-a făcut observație/nu a sunat la poliție. Ian` amintiți-vă așa cazuri, așa-i că ați trecut pe alături?

#3. Ca să prevenim pe viitor astfel de cazuri, vom amenaja în partea de lângă SunCity două măsuțe cu scăunele în stil „masa regelui Artur”, ca băieții obosiți după o zi de muncă să aibă unde se „odihni”, dacă tot nu avem patrule de poliție și paznici prin preajmă.

#4. Am ajuns în scuar la 9.30. Am pus băncile la loc și am strâns rapănul. De când mă ocup de scuar, eu mereu am în rucsac o pereche de mănuși de lucru și vă îndemn și pe voi să aveți. Când vezi niște gunoi prin oraș le-ai pus frumușel, ai strâns gunoiul și l-ai dus la cel mai apropiat tomberon. Așa orașul se apropie de Europa.”

 

Băncile din Scuarul Cehov. PC: scuarulcehov.wordpress.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine