(video) Spectacolul „Doi pe un balansoar” – o idilă de dragoste trăită în New York

crop
Foto:PC: captură video Vimeo

Spectacolul „Doi pe un Balansoar”, în regia lui Alexandru Rusu , relatează istoria unui avocat și a unei dansatoare, care locuiesc în orașul New York și păstrează umbrele trecutului care îi oprește în a face pași unul spre celălalt.

„Doi pe un Balansoar” este opera ce în original e numită „Two for the Seesaw” de William Gibson, cu actorii Victoria Țurcanu în rolul lui Gittel Mosca și Alexandru Rusu în rolul lui Jerry Ryan, pictor – scenograf: Adrian Suruceanu, pictor – costume: Lilia Ixari, regie sunet: Vlad Vascan.

Potrivit părerii post vizionare a avanpremierei spectacolului scrise pe blog-ul personal al Victoriei Boțan, spectacolul transmite emoție și e o idilă romantică puternică: „Spectacolul impresionează prin varietatea emoției, dinamica dialogului, muzica și plasticitatea actorilor. M-a emoționat foarte mult momentul când Jerry visează ca Gittel e sănătoasă și din nou dansează. Una din replicile culminante din spectacol, care îți fură respirația sunt cuvintele dansatoarei Gittel: «Mie niciodată n-o să-mi spui: Ia-ți mâna de pe inima mea!»”.

„Un element simbolic în decorul acestei lucrări o are fereastră pe care o deschid pe rând ambele personaje. Fereastra are un simbolism aparte în această lucrare, reprezentând speranța celor doi de a ieși din întuneric. Atunci când se apropie de fereastră și o deschid, ei, de fapt, nu privesc în afară, ci înăuntrul său”, adaugă ea.

Privește trailer-ul spectacolului realizat de tânărul Ion Donică:

 

 

Spectacolul poate fi văzut azi, 29 iunie și mâine, 30 iunie, la Teatrul „Ginta Latină”, la ora 18:00. Vezi evenimentul pe Facebook.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine