Alegeri locale: Bătăi, încăierări și pliante denigratoare la biserică în raportul Promo-Lex

unnamed2
Foto:PC: Promolex

Încăierările dintre reprezentanții a două partide în s. Băcioi, mun. Chișinău; agresarea violentă a unui concurent electoral în s. Racovăț, r-ul Soroca; distribuirea de pliante în preajma mai multor biserici din mun. Chișinău care denigrau imaginea unui candidat la funcția de primar al mun. Chișinău.

Acestea sunt unele din cele mai grave încălcări relevate în cel de al patrulea Raport al Misiunii de Observare a Alegerilor, prezentat de Promo-LEX. Raportul reflectă desfășurarea procesului electoral din Republica Moldova în perioada 15 – 24 iunie 2015, în baza constatărilor făcute de observatorii Promo-LEX.

Potrivit raportului Asociației Promo-LEX, în timpul campaniei electorale pentru cel de al doilea tur al Alegerilor locale generale din 28 iunie 2015, s-a constatat o micșorare a numărului de activități electorale. Astfel, concurenții electorali au organizat cel puțin 13 întâlniri cu alegătorii, 12 concerte electorale, iar șase concurenți electorali au desfășurat acțiuni de propagandă „de la ușă la ușă”. De asemenea, s-a constatat o reducere a publicității stradale și în mass-media. Totodată, o mare parte din concurenți s-au concentrat pe depunerea contestațiilor care au avut drept obiectiv renumărarea voturilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine