Concurs privind dotarea gimnaziilor și liceelor cu seturi de robotică

IMG_8079
Foto:Elevii la competiția de robotică LEGO League 2015

Ministerul Educației anunță concurs de selectare a instituțiilor din învățământul gimnazial și liceal pentru dotarea cu seturi de robotică. Având în vedere specificul domeniului, selecția instituțiilor se va face în baza CV-ului profesorului care urmează să conducă cercul de robotică.

Astfel, instituțiile ce sunt interesate să obțină aceste seturi de robotică sunt îndemnate să transmită, până pe 3 iulie curent la adresa electronică alex.trubca@edu.md, următoarele acte:

#1. Declarație pe proprie răspundere a conducătorului instituției de învățământ, potrivit modelului anexat;
#2. CV-ul cadrului didactic care va conduce cercul de robotică în cazul dotării instituției cu setul de robotică. Acesta poate fi cadru didactic la informatică, matematică sau fizică.

La selectarea învingătorilor se va ține cont de următoarele criterii:

#1. Numărul de elevi care își fac studiile în instituția de învățământ;
#2. Cursuri de pregătire, conferințe, seminarii naționale și internaționale în domeniul roboticii la care a participat profesorul care va conduce cercul de robotică. Experiența anterioară în domeniul roboticii este binevenită, dar nu este obligatorie;
#3. Gradul didactic al profesorului;
#4. Alte rezultate notabile (conform CV-ului) în domeniul profesional ale cadrului didactic.

În cazul obținerii setului de robotică, instituțiile vor trebui să acopere costul licenței softului specializat pentru roboți în valoare de 300 de euro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine