(VIDEO) Liceul Gheorghe Asachi are nevoie de reconstrucție

Foto:Ograda din spatele instituției de învățământ are nevoie de reparație PC: captură video

Liceul Teoretic Roman-Francez Gheorghe Asachi a lansat astăzi, 5 iunie, un scurt metraj de promovarea campaniei de acumulare de fonduri pentru reconstrucția capitală a blocului I de studii de pe str. București și reconstrucția parțială a blocului central de studii de pe str. Pușkin.

Problema stării dezastruoase a clădirii şi unor săli de studii a Liceului Teoretic „Gh. Asachi” a mai fost reflectată în presa periodică. Reparaţiile cosmetice în sălile de studii, efectuate periodic cu suportul părinţilor şi al Direcţiei municipale învăţământ, tineret şi sport, astupă doar provizoriu procesul de distrugere interioară a clădirii.

Doar o reparaţie capitală a clădirii Liceului „Gheorghe Asachi” va putea salva instituția de învățământ de la o acutizare mai gravă a situației create. Cu această ocazia cadrul didactic alături de elevi au filmat un scurt metraj pentru a strânge fonduri necesare unei reaparații capitale.

Liceul Gheorghe Asachi își trage originea în anii 1864, atunci când a fost formată școala laică pentru fiice de nobili înregistrată de Liubovi Beliugova, după care sa transformat în Gimnaziul public de fete, într-un liceul de fete, în școala Medie Moldovenească Nr.1 din or. Chişinău, apoi Nr.1 “G.I. Kotovski”, iar în 1991 devine Liceul Teoretic Român-Francez “Gh. Asachi.

Printre elevii liceiului Gheorghe Asaschi sau numărat Dorin Chirtoacă, edilul Municipiului Chișinău, Gheorghe Focșa deputat PLDM, Otilia Drăguțanu, Iurie Roșca, Dan Bălan etc.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=IUhTOrouaXw]

Taguri: #chisinau
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *