Programul celei de-a doua ediții a Festivalului Medieval din 26 – 28 iunie

fest
Foto:PC: Ilona Sergheevna

Complexul Etno-Cultural Vatra te surprinde cu cea de-a doua ediție a Festivalului Medieval, care se va desfășura în acest an tocmai trei zile în perioada 26 – 28 iunie.

În Republica Moldova, cultura medievală a prins culoare prin organizarea în premieră absolută a Primului Festival Medieval la Complexul Etno – Cultural Vatra în perioada de 28 – 29 iunie. Evenimentul s-a bucurat de un succes, adunând aproximativ 25 de mii de vizitatori în cele două zile ale evenimentului, pe 28 și 29 iunie 2014. Anul acesta Ediția a doua a Festivalului Medieval se va desfăşura în perioada 26 –28 iunie 2015, cu genericul „Bătălia de la Vaslui a lui Ştefan cel Mare ”, an marcant pentru istoria ţării noastre, cu împlinirea jubileului de 540 ani de la cea mai mare victorie a lui Ştefan cel Mare faţă de Imperiul Otoman.

Programul evenimentului va fi unul bogat în activități și artiști. Deschiderea celei de-a doua ediții a Festivalului Medieval va avea loc la Complexul Etno – Cultural Vatra pe 26 iunie, prin inaugurarea unei adevărate Cetăți medievale, întâmpinarea vizitatorilor și instalarea primelor corturi în zona de camping. Armata Națională va da startul spectacolului printr-o paradă a ostașilor medievali, dar și o demonstrație a unor colecții de arme.

 

Primul Festival Medieval din Moldova
Primul Festival Medieval din Moldova

În următoarele două zile, pe 27 și 28 iunie se vor desfășura pe tot teritoriul complexului o serie de activități. Cluburi istorice din întreaga Europă vor realiza spectacole teatralizate cu trubaduri, cavaleri și nevestelor lor. Zona copiilor va fi încărcată cu dansuri medievale pentru copii, bătălii medievale improvizate cu cei mici, ateliere de creaţie, plimbări cu poneiul şi calul, tobogane.

 

Participanții la luptele medievale
Participanții la luptele medievale

În incinta muzeului va fi prezentată o expoziţie de către Academia de Ştiinţe a Moldovei şi colecţionarul Petru Costin, care vor aduce drapele istorice, icoane, numeroase unelte de muncă, arme albe. La Vatra va fi amenajată o veritabilă curte regală cu tron, sceptru, coroană şi mantie, unde vizitatorii vor avea ocazia să se fotografieze alături de Ştefan cel Mare.

Accesul publicului la Vatra va fi de la 10 dimineața în fiecare zi. Bilete la Festival pot fi procurate de pe iTicket, prețul acestora fiind de 100 de lei pe zi și 150 de lei pe trei zile de festival. Mai multe detalii despre eveniment găsești pe pagina web oficială a Complexului Etno-Cultural Vatra. Mai jos poți cerceta întregul program al Festivalului Medieval pentru toate trei zile.

 

vatra3

vatra2

vatra1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine