5 orașe în care să nu călătorești niciodată singur

Almost-there
Foto:PC: theplanetd.com

Pentru majoritatea călătorilor, lumea este un loc magnific și plin de minuni la fiece cotitură. Odată cu aventurile noi, călătorul învață ceva nou despre sine, condiția umană și cum este văzut prin prisma altor culturi. Totuși, lumea întreagă nu este atât de minunată precum pare. Călătorii pot avea parte și de experiențe proaste, dacă nu se interesează cât de periculoasă este localitatea căreia îi dedică o parte din vacanța sa.

Când vorbim despre asemenea locuri, de fapt nu ne referim doar la hoți de buzunare și taximetriști zgârciți. În unele orașe, bandele de gangsteri sau alte grupuri periculoase pot să atace, să ia cu asaltul sau să rănească orice turist în numele terorismului, furtului sau altor motive. Chiar și pregătindu-se minuțios, călătorii nu pot să știe mereu când îi paște un pericol.

Iată de ce, portalul Travel Insurance a creat un top al orașelor care trebuie de evitat în călătorii sau cel puțin în care să nu mergi singur și să-ți procuri o asigurare medicală foarte bună.

#1. Bogotá, Columbia

 

PC: flickr.com
PC: flickr.com

Capitala Columbiei posedă o istorie frumoasă și rămâne a fi un oraș industrial localizat în inima națiunii. Bogotá este cunoscută pentru producerea uneia dintre cele mai bune cafele și celor mai frumoase flori din lume, iată de ce, în fiece an, capitala este vizitată de foarte mulți turiști.

În același timp, Bogotá este slăvită pentru organizațiile teroriste, cartelurile de droguri și bande înarmate ce inundă străzile, ceea ce strică semnificativ imaginea Columbiei. Spre exemplu, în această regiune americanii sunt văzuți drept cea mai ușoară țintă de crimă pentru Bogotá. Oficialii atenționează că amenințările, răpirile sunt cel mai des întâlnite. Astfel, cei care călătoresc spre Bogotá sunt rugați să aibă mereu un plan de securitate bine gândit.

 

#2. Ciudad de México, Mexic

 

PC: chilloutflat.com.mx
PC: chilloutflat.com.mx

În fiece zi, peste 150 de mii de persoane traversează legal granița dintre Statele Unite și Mexic din mai multe motive. Poate ei își doresc să-și petreacă vacanța pe una din plajele din oraș sau să-și viziteze rudele și prietenii. Mexic este popular și ușor accesibil ca destinație pentru mulți călători din SUA. Capitala, Ciudad de México sau, altfel spus, Mexico City, nu este o excepție.

Totuși, pe lângă statutul de zonă turistică, capitala este cunoscută drept un loc cu o rată înaltă de violență. Aceasta include jafurile, asalturile și chiar răpirile în anumite circumstanțe. Nu este recomandat transportul public în timpul nopții femeilor care iubesc să călătorească în singurătate. În această perioadă, străzile sunt inundate de către grupări violente. În orice caz, cei doresc să călătorească în Ciudad de México sunt sfătuiți să aibă și un plan B pentru securitatea călătoriilor sale.

 

#3. Lima, Peru

 

PC: britannica.com
PC: britannica.com

Lima este considerat unul dintre orașele cu cea mai bogată istorie din America de Sud, având și acces către una dintre cele mai noi șapte minuni ale lumii, Machu Picchu. Iată de ce, Lima este inclusă de multe ori în listele de călătorie ale turiștilor. Pe de altă parte, din cauza numărului mare de vizitatori, criminalii din oraș sunt extrem de vigilenți, așteptând să profite de naivitatea turiștilor.

În Lima sunt multe servicii ilegale de taxi, care sunt cunoscute mai mult pentru deturnări, mai ales în timpul nopții. Portalul Traveltips atenționează următoarele:
# niciodată nu lăsa un necunoscut să te servească cu o băutură și fii atent ca altcineva să nu-ți pună nimic în cocktailul tău;
# întreabă administratorul de hotel/hostel un număr de un taxi oficial;
# nu lua cu tine lucruri de valoare, sume mari de bani și pașaportul – păstrează-le într-un loc sigur, dar nu uita să porți cu tine o fotocopie a actului tău de identitate.

Cei care doresc să viziteze Lima sunt îndemnați să aibă totul aranjat din timp și să nu sosească foarte târziu în oraș.

 

#4. New Delhi, India

 

PC: resortrs.com
PC: resortrs.com

New Delhi nu este doar capitală, dar și un enorm și viu centru comercial al Indiei. Orașul atrage călătorii atât pentru plăcere, cât și pentru stabilirea unor afaceri. Ca orice oraș în curs de dezvoltare, New Delhi nu-și descoperă doar identitatea, dar și pericolele care apar pe parcurs. Cel mai răspândit este agresiunea sexuală, mai ales față de femei.

Potrivit Ministerului de Externe al Marii Britanii, pe parcursul anului 2014 au fost raportate diverse cazuri de agresiune sexuală. Printre victime se numără în special cetățeni ai Statelor Unite, Germaniei, Danemarcei și Japoniei. Femeile ce doresc să călătorească prin New Delhi sunt îndemnate să definească un plan de securitate a călătoriilor sale și sunt încurajate să călătorească exclusiv în grupuri mai mari.

 

#5. Jakarta, Indonezia

 

PC: layoverguide.com
PC: layoverguide.com

Jakarta este o destinație populară de escală pentru turiștii ce doresc să-și îndeplinească capriciile unei călătorii tropicale. Orașul oferă o doză sănătoasă de aventură în inima unei culturi absolut uncie. Totuși, sub aceasta se ascunde un număr de amenințări care pot transforma o vacanță de vis într-un coșmar.

Potrivit aceluiași Minister de Externe englezesc, amenințări de atacuri teroriste și răpirile sunt două cele mai mari griji de care trebuie să fie conștienți turiștii. În plus, Jakarta se află în linia geografică „Inelul de Foc”, care supune regiunea cutremurelor de pământ și valurilor tsunami fără vreo atenționare preventivă. Cei care și-au planificat vacanța în Indonezia sunt îndemnați să procure o asigurare de călătorii pentru a beneficia de toate plusurile acesteia în cazul în care călătoria are o întorsătură neplăcută.

Totuși, în pofida celor descrise mai sus, lumea nu încetează a fi un loc minunat. Ar fi și mai sigur dacă fiecare călător ar aduna detalii importante despre orice destinație a sa, întrucât întorsăturile neplăcute pot să se soldeze nu doar cu dureri de cap și de stomac.

#diez vă urează călătorii plăcute și sigure!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine